TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Ei nirpat häirinny... (Jerryjee 2005-08-11 1:51)

Käden ali pyörimiset

Päivi
2005-08-14 13:51

"Ainakin pyöriessään naisen olisi luonnollista pitää kätensä niukasti päänsä päällä, pyörimisakselin kohdalla."

Riipuu vähän lajista. Jivessä ja sitä "lähellä" olevissa kädenalitanssilajeissa varmaankin näin, mutta esim. lindyssä taas jotkut suosittelevat tuota "kahvimyllyvientiä": nainen pitää kätensä otsansa/ohimonsa edessä ja mies ohjaa naisen pyörimistä. Edellyttää toki mieheltä hyvää vientitaitoa.

Jos on tarkoitus spinnata, spottiote, käsi naisen päälaen päällä, on varmasti paras ratkaisu, mutta jos on tarkoitus tehdä käännös, jonka vaiheita mies hallitsee, silloin otteen tulisi olla alempana, naisen otsan seudulla, jolloin mies voi määritellä käännöksen vauhdin ja pystyy viemään suunnanvaihdonkin missä kääntymisen vaiheessa hyvänsä. Naisen käden ollessa otsan korkeudella nainen pystyy myös säilyttämään "frame":nsa, kehyksensä, eli pystyy antamaan vasteen mihin suuntaan tahansa (käden noustessa ylemmäs, voima rinta- ja "lapa"lihaksesta katoaa).

Kokemukseni on, että jiveä lähellä olevissa tansseissa sysäyksestä lähtevät spinit ovat tyypillisiä kun taas lindylle ominaisia ovat tuollaiset koko ajan viennissä olevat pyörähdykset. Boogie on (ainakin Suomessa ja varsinkin lavaympäristössä) sekoitus näitä molempia, maailmalla varmaan lähempänä lindyä.

Kirjoittajan avainsanat: vienti, seuraaminen, spin, ote, käsiote, jive, boogie woogie, lindy hop

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu