TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Kuntoiluvinkkejä ? (Tiuku 2005-08-11 8:53)

Kuntoiluvinkkejä ?

Pimu
2005-08-11 14:26

Juoksua suosittelisin minäkin. Koska tehoja on helppo itse säädellä, niin tunnin juoksusta saa helposti irti saman mitä yhdestä tanssi-illasta. Jos painelee tunnin noin 145 - 155 keskisykkeellä, niin kyllä tanssikunto ja -kestävyys ovat ensikesänä pysyneet vähintään samassa - jopa parantuneet. LIsäksi voit juosta silloin, kun se itsellesi sopii kaikkein parhaiten. 12 - 15 tunnin viikottainen tanssiharrastus tulee näin kuitattua esim. 3 - 4 kertaa viikossa toistetuilla juoksulenkeillä.

Jos ei ole harrastanut kovasti juoksua, niin kannattaa aloitella ns. kävelyjuoksulla (2 min. kävelyä, 3 juoksua jne..)... Ja parin viikon kuluttua onnistuu juoksu hyvin pidemmänkin aikaa.

Juoksun aloittamisesta
Sykerajoista

Hyppynarulla treenaaminen on myös tanssijalle oivallinen keino harjoittaa omaa jalkatyötään. Samoin tramboliinilla saa erityisesti tasapainoa ja nilkkoja harjoitettua tehokkaasti ensikesän rientoja silmälläpitäen!

Hyppynaruharjoitukset
..Ja lisää harjoituksia

Uskoisin, että tanssissa tarvitaan enemmän näitä kestävyysharjoituksia. Toki myös lihaskuntoa voi vahvistaa sitten kuntosaliharjoituksilla (erit. keskivartalo sekä pohje -harjoitteet).

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu