TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Kesän yhteenvetoja (Septius 2005-08-11 11:00)

Kesän yhteenvetoja

Septius
2005-08-11 11:00

Kun kesä mennyt on ja tunne lämpöä en on aika käydä läpi mitä kesä toi mukanaan ja huomioita yleensäkin niin lavoista kuin niiden toiminnasta. Kävijämäärät ovat olleet pettymyksiä varsinkin tanssienjärjestäjille, eikä mikään ihme liput maksaa jo turhan paljon, eikä enää ole tullut ns. uusia kasvoja esiintymiskaartiin.

Keski-Suomessa on kävijämäärät laskeneet paljonkin, liekö syy sitten ohjelmistojen keveydessä vai paikan poiminnassa, mm Savion lava on hiljentynyt, (ainakin niinä iltoina kun minä olen ollut) viimekesästä yllättävän paljon. Hangan lavan illat on vaihdelleet, eikä kesän kävijämäärät ole mitään hurrattavia. Syvälahti kehuskelee paljonkin, mutta kaikkea ei kannata ottaa tosissaan, niinkun Kuikankin suhteen paljon porua vähän villoja Miksi tähän on tultu on, ettei nuoremmat kohta uskalla lähteä lavoille kun siellä on niin tarkkaan määritelty, kuinka tanssit, ketä haet oletko seuralainen ja niin edelleen, mihin on kadonnut se SUOMALAINEN lavakulttuuri mitä on haluttu pitää yllä?.(tällä foorumilla ne näkyy parhaiten).

Ohjelmistojen hankkijat voisivat katsoa peiliin kun katselee joidenkin lavojen esiintyjälistoja onpa jollakin lavalla samanaikaisesti ollut kaksi "ykkösnimeä" eikö silloin pitäisi jo hälytyskellojen soida mielestäni sellainen on järjetöntä touhua, mistä riittää kävijät niille ns. tavallisille esiintyjille, ei niin mistään, sitten sanotaan "että ei ne toimi" kun tulee joku 2-300 lipun lunastanutta tanssijaa, syyttäkööt tanssienjärjestäjät itseään kaikesta tästä lamasta mikä on havaittavissa tanssi lavoilla.

Vielä hinnoittelusta: Orkesterin hinnat on jaoteltu karkeasti niin, että lauantai hinta on korkein esiintyjästä riippuen 600-10000€, perjantai on n.30-50% lauantai hinnasta, samoin keskiviikko,(on joitakin joilla on hinta sama,illasta riippumatta, tai on ns. lippurikiin perustuva hinta, mutta niitä on vähän) olisi näiden viikkotansseja pitävien paikkojen mahdollista pitää halvempia lipunhintoja, koska kustannuksetkaan eivät ole samaa luokkaa, kuin lauantaisin, siihen teosto joka on sama kaikille 4,6% ja gramex (jos soitetaan ääniteperäistä musiikkia), muutama kymppi illassa.(nämä tiedot on julkisia ja kenen hyvänsä tarkistettavissa) sen lisäksi tulevat mainos kulut 200-800€ sen yli olevat mainoskustannukset on silkkaa tyhmyyttä ja taitamattomuutta, ei ole mitään järkeä mainostaa tansseja suuremmilla summilla. Näin kustannukset kehittyvät jos paikalla on 500-700 13€ hintaisen lipun ostanutta se tekee 6500-9100€ pelkkiä lipputuloja siitä menee- teostolle 299-420€, gramexille n.70€ orkesterit n. 2000-3000€ mainokset 500€, niin kustannukset on 2869-3990€, kyllä silloin pitäisi olla varaa hieman miettiä lippujen ym. hintoja, tähän on lisättävä myöskin ns. ravintoloiden myynti niin uskon että toiminta on kannattava.

Ei olisi mikään mahdottumuus, että lähivuosina monelta paikalta virta vie muihin harrastuksiin ja paluuta ei ole entiseen, ellei jotain radikaalia muutosta tehdä. Haluaisin vilkasta keskustelua tästä aiheesta, vaikkapa tällä palstalla, annetaan vinkkejä tanssiejärjestäjille, josko sitten saataisiin purjeet käännettyä ja kulttuuri säilytettyä.

Kirjoittajan avainsanat: Savion lava, Syvälahden lava, Hangan lava, Kuikan lava

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu