TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Raporttia pukkaa: Iloisessa Itä-Suomessa (Hani 2005-07-25 13:47)

: Länttä kohti ja kotia päin

Hani
2005-08-01 23:18

Kovin pitkälti länteen ei vielä perjantaina ehditty.

Tämän päivän kohteessa odotti vähintään yhtä tanssihullu isäntä kuin vieraansakin, joten illaksi oli luvissa hauskan pitoa.

Olimme jo syöneet matkalla, joten mökkipuuhat aloitettiin nyt kahvittelusta ja paikan isännän lisäksi seuraksi saimme Humppiksen, joka täsmällisenä miehenä saapui ennalta sovittuna aikana. Kun PoutaPäivä-niminen leivonnainen oli nautittu viimeistä murua myöten, oli aika siirtyä seuraavaan vaiheeseen eli saunottiin, uitiin, saunottiin jne mutta nyt oli tyydyttävä kohtuuteen, sillä Mäntymäki odotti.

Kuten muualla on kommentoitu, oli lavalla tilaa vaikka muille jakaa.

Orkesterilavat oli mukavasti sijoitettu eri puolille salia. Ilmaista vettä mukiparkkeineen oli tarjolla ja kahviossa nähtiin ennennäkemättömän laaja valikoima kahvileipää ja sekä moninaisesti päällystettyjä voileipiä että täytettyjä sämpylöitä. Keskilattian tolpan juuressa oli kaksi jalallista tuuletinta oloa viilentämässä. Kahvion seinälle oli raapustettu sattuvia sanontoja lasten suusta, arvioita aikuisten elämästä. Monella tapaa siis yleisön viihtyvyyteen oli panostettu. Kotoisaa tunnelmaa lisäsi tekstattu pahvikyltti, jota täysin manuaalisesti kääntämällä ilmoitettiin naisten ja miesten hakuvuorot, taisipa olla kyseessä vuorohaku.

Markus Sextet tuli kehuttua jo bändin Pyhäsalmen vierailun yhteydessä mutta Voimaorkesteria olimme kuulemassa ensimmäistä kertaa. Mukavaa oli soitanta heilläkin ja plussaa tulee tietysti siitä, että yksi yhtyeen jäsenistä oli ahkerasti tanssilattialla omilla soittotauoillaan.

Kotimatkalle hakeuduttiin jo ennen tilaisuuden loppumista, olihan seuraavaksi päiväksi suunnitteilla ohjelmaa. Isäntämme huolehti, että ylös noustiin ajoissa ja järvessä käynnin jälkeen myös herättiin. Aamupalan jälkeen hakeuduttiin Tiilijärven lavalle buggaamaan mutta sehän onkin jo kokonaan toinen tarina. Olipahan tuolla niin mukavaa, että jos sama uusitaan ensi kesänä niin mielellään tulemme mukaan, jos satumme etelän reissulla silloin olemaan.

Salsan ohjeistamana ajelimme illaksi Rönnin lavalle; sinne, koska Suke ei ollut vielä Martti Metsäkedon orkesteria päässyt kuulemaan. Kokolailla tyhjentäviä ovat olleet kommentit tilaisuudesta toisaalla, joten tungoksesta ja lavakäyttäytymisestä ei sen enempää.

Yllättävän paljon oli tuttuja palstalaisia paikalla: Ile jo heti lippuluukulla samaan aikaan ja pian tuli Marcos juttelemaan ja Tellu & MJH moikkailivat porraspielestä. Julia lie ollut paikalla heti alusta saakka. Uusiakin palstatuttavuuksia ilmaantui useampia.

Ilta tuntui aluksi jäävän aika nuivaksi mutta fiilis nousi kummasti, kun eräs vaalea hymyhuuli kiepsahti Suken syliin pihamaalla, Tuulikkihan se siinä ystävän mökiltä livistäneenä, olipa mukava taas nähdä.

Loppujen lopuksi viimeisiin valsseihin saakka lattialla - tai ainakin penkillä - viivyttiin ja kömmittiin sitten jo yön viilentämään petiin. Sunnuntaille jäi ainoastaan ajo kotiin.

Lopuksi: mukava reissu, saimme viettää kesäisen viikon iloisten ja vieraanvaraisten ihmisten parissa, suunnitellut asiat toteutuivat ja tuttavapiiri karttui uusilla samanhenkisillä ihmisillä.

Kiitokset kaikille joita saimme kohdata ja erityisesti Seniorille rouvineen, MLeenalle ja Isännälle majoituksista ja Humppikselle kyydistä/seurasta Mäntymäelle.

Hani ja Suke

Kirjoittajan avainsanat: mäntymäki

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu