TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Mäntsälän järkkärit (Kippe 2005-07-24 16:37)

Mäntsälän järkkärit

Kippe
2005-07-24 16:37

Olimme ystävien kanssa Mäntsälässä Arja Korisevan & Fortunan keikalla 23.7.2005. Järkkäritoiminta todella ihmettytti meitä. Arjan ja Fortunan setin alussa kaikki oli ok, mutta kun keikkaa oli mennyt jonkun ajan kuluttua, pari järkkäriä tuli kaiteen eteen seisoskelemaan ja selitti jotain ettei kaiteeseen saa nojata. Toinen harvahampainen jäi siihen seisomaan keskelle ja seuraamaan keikkaa, toinen napotti lähettyvillä virkaintoisena. Toisella setillä sama meno jatkui, pitkä hujoppi tuli taas seisoskelemaan lavan eteen ja kätensä telonut tuli viereeni pätemään. Harvahampainen tunki jälleen seisoskelemaan hujopin tilalle. Sormensa telonut vaihtoi paikkaa siilipäisen kanssa, joka jäi sivummalle seisomaan, eikä tunkenut lavan eteen.

Arjan osuuden päätyttyä kolme järkkäriä tuli vahtimaan, ettei kukaan tekisi Arjalle pahaa tai tulisi lähietäisyydelle. Nuori mieshenkilö pyysi päästä kuvaan Arjan kanssa niin jo oli järkkäri kätensä kanssa että stop. Arja vilkaisi järkkäriä paljonpuhuvasti, joka pakitti nolona taakse. Oranssiliivinen näytti siltä, kuin olisi ollut käymässä jokaisen kimppuun, joka Arjan luona kävi vaihtamassa pari sanaa. Jos katse olisi tappanut, olisi monta ruumista tullut illan aikana. Onneksi kukaan ei tehnyt äkkiliikkeitä.

Ymmärtääkseni järkkäreiden tehtävänä on seurata yleisön käyttäytymistä, ei kytätä artistia lavan reunalla. Silloin järkkärin pitää riisua liivinsä, maksaa lippunsa ja olla siviilinä yleisön mukana.

En maksanut 13€ sen vuoksi, että sain katsella järkkäreiden selkäpuolia taikka seurata ihmeissäni järkkäreiden yli-intoista artistin suojelua. Olen käynyt keikoilla 12 vuotta, eikä koskaan ole ollut ongelmia, ei edes eilen. Naispuolinen järkkäri lupasi ottaa porukan puhutteluun, saadessaan kuulla käyttäytymisestä.

Kirjoittajan avainsanat: Järkkärit

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu