TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
A. Aaltoa Kuopiossa (Helinä 2005-07-22 9:08)

A. Aaltoa Kuopiossa

Helinä
2005-07-22 9:08

Yleensä mukavimmat tanssi-illat syntyvät ex tempore-ideoista. Niinpä, kun siskoni eilen ehdotti että lähdenkö kuuntelemaan häneen kanssa A. Aallon rytmiorkesteria ravintola Roseen, niin vastaus on helppo arvata. Kerran aiemmin Rosessa vierailleenna, ja mitä paikasta on kuullut, varsinaista tanssiporukkaa on melko vähän paikalla. Varauduin siis eilen vain kuuntelemiseen, jätin jopa tanssikengät kotiin ja lähdin matkaan sandaaleissa.

Kyseistä orkesteria olen pari kertaa aiemmin ollut kuuntelemassa, ja osasin odottaa menevää musiikkia ja letkeää lavameininkiä. Ja sitä sainkin. Kahden setin aikana soitettiin ainoastaan yhdet valssit, muuten musiikkia oli foksi-jive-linjaa muutamilla hitaammilla biiseillä höystettynä. Taukomusiikkia täydensi kuitenkin melko hyvin illan tanssilajivalikoimaa, ja sieltä tuli niin tangot kuin rumbatkin. Lavatansseja ajatellen setit kaipaavat kuitenkin täydennystä monipuolisempaan suuntaan. Omaan kuunteluun painottuvaan iltaani musiikkia sopi kuitenkin erinomaisesti.

A. Aaltoa on ilo katsella heidän esiintyessään. Ensimmäisen setin aikana en päässyt tanssimaan, mutta toisella setillä pari herraa uskaltautui hakemaan meitä sisaruksiakin, ja sain siis minäkin tanssia sandaalit jalassa muutaman mukavan pelin. Yleisö oli suurimmaksi osaksi keski-iän ylittänyttä ja hotellissa asuvia lomalaisia. Heitä katsellessa tuli esille myöskin tanssin ilo: tanssitaan oman taidon mukaan (joka vaihteli laidasta laitaan), eikä niillä askelilla niin väliä ole, kunhan tallaa omalla tyylillään eteenpäin.

Bändin pojille siis suuri kiitos mukavasta illasta. Nyt täytyisi jaksaa tämä päivä töissä muutaman tunnin yöunilla, mutta kun on onnistunut tanssi/kuuntelu-ilta alla, niin eiköhän tämä suht kepeästi mene.

Kirjoittajan avainsanat: Rose, A. Aallon rytmiorkesteri

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu