TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
KIV/ Napiksen kakkososa (Humppis 2005-07-15 8:45)

Väärinkäsitys

Tanssijtn
2005-07-15 11:41

Piti lukea tuo tekstisi ehkä n. 20 kertaa, liekö sisälukutaidossa puutteita vai mitä :) Valitettavasti tein sen vasta sen jälkeen kun olin kirjoittanut kommenttini...

Hätkähdin nimittäin sen verran ensimmäisestä lukukerrasta, että pelkäsin nyt suututtaneeni koko tanssinetin keskustelupalstaväen arvostelemalla hieman KIV-tanssiväen katseita tavoittelevia persoonia. Hauskuus-juttu meni ohi silmien, koska heti tulkittuani ensimmäisen virkkeesi viittaukseksi lainaukseeni ("..." --> "_Tämä_ on vähän ilkeätä...") kahlasin tekstin läpi melkoisella vauhdilla ja päättelinpä sinun viittaavan tekstiini jatkossakin: "_Tämän_ kommentin jälkeen..." ja myös "...kaikesta muustakin _tämän_ kirjoituksen edustamasta huonosta käytöksestä."

Pahoittelen tapahtunutta väärinkäsitystä. Mielestäni huonoa käytöstä ei kuitenkaan edusta kumpikaan kirjoituksista. Kyse on yksittäisten ihmisten mielipiteistä, joissa ei ole mitään pahoittelemisen aihetta (lukuunottamatta sitä, etteivät ne lähetykset sentään "pilalle mene" --> onhan soittamassa yksi Suomen hienoimmista orkestereista - Finlanders!)

Joka tapauksessa, lavatanssit ovat avoimia tilaisuuksia kaikille. Totta kai se tyttöä harmittaa, kun välillä on niitä parempia ja välillä todellakin huonompia kierroksia. Aloittelijoille on kuitenkin annettava mahdollisuus oppia (vaikkakin se edes jossain määrin kannattaisi tehdä aluksi kursseilla) ja muuten vain lavatanssikulttuurista kiinnostuneille on annettava mahdollisuus ottaa tuntumaa iskelmämusiikkiin. Mutta sitä en ymmärrä, miksi jotkut jaksavat vuosi toisensa jälkeen hiihtää/kävellä tietämättä musiikin rytmistä tai tanssilajista mitään ja vieläpä luulevat itseään hyviksi tanssijoiksi. Kaiken kruunaa toisien parien tuuppiminen, törmäilyt, tönimiset, totaaliset kolarit, kipeät varpaat, jalkapöydät ja kantapäät ja se häpeä, mikä tästä kaikesta tytölle aiheutuu (varpaista lähtien koski siis tanssitettavaa tyttöä ja muita ao. henkilöiden läheisyydessä tanssivia pareja).

Ehkä minunkin pitäisi ottaa rennompi ote KIV-ohjelmiin tavallasi ja nähdä se tv-viihteen helmenä :) Kuitenkaan en vielä voi, sillä: 1. Tunnen sääliä niitä tyttöjä kohtaan, jotka joutuvat ao. tapausten "uhreiksi" suoraan tv:ssä. 2. Valitettavasti monet saavat juuri KIV:n välityksellä kuvan siitä, mitä se suomalainen lavatanssikulttuuri on. Ja onko se todella sitä, miltä se KIV:issä näyttää? Ei mielestäni.

Kirjoittajan avainsanat: kesäillan valssi, KIV

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu