TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
KIV/ Napiksen kakkososa (Humppis 2005-07-15 8:45)

Jokainen tanssii taitonsa mukaan

Tanssijtn
2005-07-15 11:00

En missään nimessä tarkoittanut arvostella kenenkään tanssitaitoa siinä mielessä, etteivätkö he kuuluisi parketille. Mielestäni jokainen tanssii lavalla taitonsa mukaan ja kaikki lavatanssista kiinnostuneet ovat tervetulleita lavoille ikään, sukupuoleen, tanssitaitoon katsomatta. Lavatanssi on perinteistä suomalaista kulttuuria, joka on tarkoitettu kaikelle kansalle.

Kommenttini oli hätäisesti kirjoitettu ja siksi harhaanjohtava. "Menevät pilalle" on liian rankasti sanottu. Mielestäni kameraan tuijottaminen, käsien heiluttelu yms. toiminnot (mihinkään ohjelmaan sen enempää viittaamatta - sitä se on ollut jo vuosia!) haittaavat sitä kuvaa, jonka KIV antaa suomalaisesta tämän päivän lavatanssikulttuurista. Mielestäni ohjelman tarkoituksena on kuvata sekä esiintyjiä että tanssijoita, mutta tanssijat jäävät pimentoon, mikäli kerta toisensa jälkeen kameran ohi vilahtavat samat naamat.

Tanssitaidottomuudella tarkoitin lavan ympäri hiihtämistä ja tytön jalkojen polkemista. Mielestäni se on tanssitaidottomuutta. Mutta mikäli kumpikin parin osapuoli siitä nauttii, niin sitten se on heidän asiansa. Tärkeinpänä kuitenkin lavatansseissa pidän sitä, ettei kukaan "aja päälle", tyrki, töni, tuupi. Sitäkin KIV:issä näkee harjoitettavan ja valitettavasti juuri sen takia, että pääsisi kameran eteen.

Kukin tyylillään ja kukin taidoillaan, ketään väheksymättä. En ymmärrä, miksi kynnys ohjelmaan osallistumiseen kommenttini myötä kasvaisi.

Hyvä Gilbert, haluaisin myös saada vihiä, mitä muuta huonoa käytöstä mielipiteessäni oli. Sananvalintojen huonouden jo myönsin ja sitä pahoittelin tuon "menevät pilalle" -kohdan osalta. Olen pahoillani, mikäli olen jotakuta loukannut. Eikö tämä ollut kuitenkin keskustelupalsta, jossa jokaisella on sananvapaus?

Kirjoittajan avainsanat: kesäillan valssi, KIV

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu