TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Ari Klem & Sunny Group / Kruunuareenalla (E.Tuomas 2005-06-27 19:12)

Ari Klem & Sunny Group / Kruunuareenalla

E.Tuomas
2005-07-06 16:02

"...fiilispohjainen arviointi... , ... ei ne laulajat itse nappeja väännä."

Kun hallin oviaukolla (tämän kauemmaksi ei hallissa pääse orkesterista) joutuu puhumaan huutamalla niin desibelejä on taatusti liikaa. Siis jo oviaukolla yli 85 desibeliä. Tämä ei tosiaankaan ole fiilisjuttu. Kun telttahallin akustiikka on vaikea (huono seinäkaiku), on siellä parketin etualueella vielä enemmän desibelejä kuin olisi vastaavassa tilanteessa umpiseinäisessä tanssihallissa. Nämä desibelit ovat puffetin työntekijöille työsuojelukysymys eikä puffetissa ole kaikilla viihtyisää, koska en oleta jokaisen siellä olevan asennoituvan, että on popkonsertissa.

-Minun arviotani äänenvoimakkuudesta varmisti se, että jouduin välillä olemaan poissa tanssipaikalta. Tällöin ei korvan suojarefleksi päässyt päälle eikä korva muutenkaan tottunut meluun.

Pitääpä jatkossa olla tarkka: Jos tähden aikana on liikaa desibelejä, ehkäpä se ei ole tähden vallassa. Jospa orkesteri on painostanut hänet siihen. Tai orkesteri hyvää hyvyyttään tarjoaa tähdelle tähden arvoiset desibelit. - Oli miten oli, viimeisellä setillä, kun orkesteri esiintyi ilman tähteä, sen volyymit olivat kohtuulliset ja miellyttävät.

Kirjoittajan avainsanat: desibelit, äänenvoimakkuus, työsuojelu, tähti

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu