TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Lumipallo - hellekö vienyt? (Kikka 2005-07-03 19:08)

Myrskylyhdyn haitaristi

Pete P.
2005-07-05 0:14

Samuli Jokinen on kyseisen haitaristin nimi ja hän on vuoden 2001 Kultaisen harmonikan voittaja!

No nyt veit pohjan siltä minun Kultaisen Harmonikan voittajan "tähtikultti" -pohdinnalta... :) En ole enää vuosiin jaksanut sitäkään kilpailua säntillisesti seurata, koska taso laski jossain vaiheessa niin alas, että melkein hävetti olla haitaristi. Ehkä se Kultaisen arvostuksen lasku näkyy jo tosiaan sitten tanssipaikoillakin, etteivät ihmiset enää jaksa pelkän Kultaisen Harmonikan voittaja -tittelin perusteella ihailla varauksettomasti soittajaa. Mutta onneksi siellä on näinä lamavuosinakin käynyt hyviäkin soittajia voittamassa, kuten tämä Samuli :) Harmi vain, että on itseltä jäänyt väliin just sellanen kerta, että siellä on ollut oikeastikin hyvä soittaja.

Piti käydä tätä Samulia Riutalla jututtamassa ja kysäsemässä, mistä päin hän on ja kenen oppilaana on ollut, mutta piti niin kiireellä lähteä, että jäi silläkertaa väliin.

Epäilenpä ettei Suomesta häntä parempaa saati nyörempää soittajaa löydy.

Suomesta löytyy yllättävän monta oikeasti hyvää haitaristia, joten tuo "Suomesta ei löydy parempaa" on ehkä vähän liiottelua, mutta erittäin hyvä on joka tapauksessa. Nuo parhaimmat haitaristit eivät vain yleensä kierrä tanssibändeissä, vaan ovat joko Sibelius-Akatemiasta tai jostain näistä suomen muutamista Konservatorioista (nykyisin Ammattikorkeakoulu).

Jos Pentu tunnet Samulin, niin sano terkkuja ja kiitokset keikasta! :)

*Lisäyksenä, että kävin selailemassa noita edellisten vuosien voittajia, mutta ei näkynyt Samuli voittaneen 2001, tai muinakaan vuosina. Oisko ollut sitten joku muu kisa, minkä Samuli on voittanut?*

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu