TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Lumipallo - hellekö vienyt? (Kikka 2005-07-03 19:08)

Maalivahdeista

Pete P.
2005-07-04 23:20

Ei ole ollenkaan tavatonta, että säestävässä orkesterissa on parempia laulajia, kuin illan ykköstähti, mutta sen varauksettoman ihailun ja aploodit saa aina se "tähti", olipa sitten ihan millainen tahansa.

Täyttä asiaa kirjoittelet.

Sama "tähtikultti" pätee kylläkin myös soittajiin, tosin lievemmässä määrin. Olin viime keskiviikkona Riutalla (Mikko Mäkeläinen & Myrskylyhty) ja seurasin vähän Myrkylyhdyn haitaristin soittoa. Tuli vähän "helmiä sioille" -olo, kun siinä kuuntelin ja katselin. Kaveri veti haitarilla sellaisia juttuja, mitä ei tavalliset tanssibändihaitaristit osaa unelmissaankaan. Soittimen hallinta, sormitekniikka, rytminkäsittely ja improvisaatiokyky olivat melkeinpä liian hyviä tanssibändiin. Kukaan paikalla olijoista ei näyttänyt silti lotkauttavan korvaansakaan, saati vilkaisevankaan soittajaa. Mutta annas olla jos kyseessä olisi ollut Kultaisen Harmonikan voittaja. Soitat jonkun Säkkijärven polkan tai Varisevat lehdet ja papat tuijottavat silmä kovana ihastellen, koska olet Kultaisen voittaja, vaikka todellisuudessa niiden soittaminen ei mitään suurta taitoa vaadi. Pääasia kuitenkin, että se soittaja on Kultaisen Harmonikan voittaja. Melkoisen sädekehän senkin kisan voittaja päällensä saa, vaikka oikeasti Kultaisen voitto ei niin paljoa vaadi, kun monet kuvittelevat - ainakaan soittotaitoa. No, Anna-Mari (tämän vuoden voittaja) on oikeastikin hyvä soittaja. Toivottavasti Kultaisenkin taso lähtisi tästä nousuun ja se uusi Primus Ikaalinen -kilpailu voi sitä myös edesauttaa.

En muuten tunne tätä Myrskylyhdyn haitaristia, tai edes tiedä hänen nimeään. Tämä ei siis ollut vanhan soittotutun ylistyskirjoitus :)

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu