TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Uudistunut Nuijamiesten lava (Alliisa 2005-06-27 10:30)

Uudistunut Nuijamiesten lava

Alliisa
2005-06-27 10:30

Vanha kunnon lavatanssi elää ja voi hyvin. Näin voi ainakin väittää, jos kävi lauantaina Nuijamiesten lavalla Ylikiimingissä. Lava oli täynnä ja T.T Purontaka ja Saija Tuupanen orkestereineen huolehtivat tanssittavasta musiikista. Juhannuksesta johtuen paikalla oli varmasti paljon mökkiläisiä, jotka käyvät tansseissa sen yhden tai kaksi kertaa kesässä. Nuijamiesten hymy oli herkässä. Lavan pyörittäminen ei ole heille suurta bisnestä vaan perustuu pitkälti talkootyöhön.

Nuijamiesten lava oli todellankin talven aikana kokenut melkoisen muutoksen noin ulkoisesi. Tanssilattia on yhä entisen kokoinen, mutta ei kylläkään entisen näköinen. Katto on rakennettu kokonaan uudelleen, nyt kuitenkin reilusti korkeammalle. Seinän vierillä aikaisemmin olleet vinot katon tukirakenteet ovat täten hävinneet. Huh, onneksi enää ei tarvinnut pelätä lyövänsä niihin päätään. Seinät ovat saaneet uuden vaalean paneelin ja katonrajassa on pienet ikkunat tuomassa valoa sisälle. Lattiakin oli mummokengilleni sopivan liukas.

Lavan kylkeen on rakennettu uusi ravintolasali ulkoterasseineen. Terassilta on näkymä vapaasti soljuvaan Kiiminkijokeen. Piha on kunnostettu. Vielä viime kesänä pihalta kenkien mukana kulkeutunut hiekka haittasi tanssilattialla, mutta nyt kulkuväylät on laatoitettu. Lauantaina tosin sateen vuoksi lattia oli oven edustalla hieman nihkeä.

Mikä muu oli muuttunut? Tanssijat olivat saanet vesipisteen (viime kesänä sitäkään ei ollut), innokkaat laulajat karaokerakennuksen ja jopa kuoppainen parkkipaikka uuden tasaisen sorapinnan.

Vihje murkkuikäisten vanhemmille: Samalla alueella on myös disko. Ei muuta kuin perheen murkkuikäiset ja heidän kaverinsa auton takapenkille. Lapset diskoon ja äiskä ja iskä humppapuolelle. Tiedä vaikka nuoriso innostuisi kokeilemaan humppapuolen tanssejakin... ellei sitten iskä ja äiskä siirrykin jytäpuolelle :)

Kirjoittajan avainsanat: Nuijamiesten lava, Ylikiiminki

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu