TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Niin, sitä tangoa (Humppis 2005-06-21 9:08)

Niin, sitä tangoa

Suvikumpu
2005-06-21 10:33

Kurssilla oli tosiaan lähes tasaparit ja parinvaihto.

Ensimmäisen tunnin vaihto toimi huikean hyvin 90/10%. Lähes kaikki vaihtoivat - ja tiheään. Loppua kohden vaihtajat jäivät selkeäksi vähemmistöksi 20/80%. Syy tuohon jämähtämiseen lienee luonnollinen: Ensi osiolla kerrattiin ja opeteltiin taas kävelyä ja rytmiä, toisessa osassa alkoi tulla kuvioita ja tarkempaa tekniikkaa ja kun tarjolla oli oma pari, jonka kanssa on tottunut opettelemaan on paluu tuttuun ja turvalliseen harjoitusvastustajaan luonnollinen valinta.

Kurssi oli kuitenkin Jatko-tasoinen, joten olisin suonut vaihdon jatkuvan. Ehkä ohjaajatkaan eivät huomanneet komentaa vaihtoja toisella osiolla yhtä tiheään kuin alussa. Kun tässä vaiheessa kohdakkain sattui kaksi hieman haparoivaa oli tuloksena molempien turhaantuminen ja paluu 'oman' parin huostaan, josta ilmeisesti alkoi ketjureaktio.

Daamina tämä vaihto tuntui hyvältä. Kuinka erilaisilta kavaljeerit voivatkaan tuntua! Olivat tulleet kurssille todella avoimin mielin. Pystyivät heti muuttamaan tyyliänsä, jos kerroin heidän puristavan tai muuten asennollansa tekevän daaminsa tannssista ahdasta. Lisäksi soivat leveän hymyn ja kiitoksen kommentista. Oli nautinto huomata kuinka kuvio ensimmäisten väkisin vääntämisten jälkeen alkoi vähitellen toimia ja tuntua todella helpolta. Ruuskasen Keijon opetus oli mielestäni todella hyvää.

Humppiksen sanoin: Joku nyt tietysti ärähtää, ettei seuratansseissa mitään oikeita tai vääriä ole. No, on: Jos tekee asioita sillä tavoin, että se haittaa tanssimista tai ainakin tanssista nauttimista, voi ihan hyvin sanoa, että tapa on väärä.

Siihenhän minä pyrin: nauttimaan tanssista kuin sateen pesemän ilman hengittämisestä, yhtä suuresti ja yhtä vaivattomasti.

Suvikumpu

Kirjoittajan avainsanat: parinvaihto, tango

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu