TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Markus Sextet - totta puhui vanha tangoystäväni (E.Tuomas 2005-06-20 18:11)

Markus Sextet - totta puhuen vastaa

Markus Leino
2005-06-21 8:48

Täälläpä on käyty mielenkiintoista keskustelua... :-)

Markus Sextetin ohjelmistoon kuuluu lähes kaikki tanssilajit. Tiedossa on se, että tangoja on ohjelmistossa hieman vähänlaisesti ja asiaan on tulossa muutos. Tällä hetkellä korvaamme ohjelmiston tangovajetta taukomusiikeissa. Eräs asia, mitä en ymmärtänyt oli tämä:" ...soittivat tangot joko huonosti tai melkein pilkkaa tehden." Mitä tämä mahtoi tarkoittaa? Tango on hieno musiikki-/rytmi-/tanssilaji ja tätä emme tarkoitukselliseti halunneet pilata emmekä pilkata.

Äänenvoimakkuusongelmia meillä ei yleensä ole ollut. Kyselemme illan aikana henkilökunnalta sekä yleisöltä, onko dB:t liian korkeat ja useimmiten vastaus kuuluu, että ne ovat aivan kohdallaan. Ikävää, jos tällä kertaa musiikki tuli liian kovaa. Tämä on toki sellainen asia, johon yleisö voi aktiivisuudellaan vaikuttaa. Ei muuta kuin rohkeasti kertomaan, jos joku asia orkesterin soitossa vaivaa mieltä. Äänenvoimakkuusasia on hieman ongelmallinen siksi, että se mikä toiselle on liian kovaa, on toiselle sopiva ja joku saattaisi jopa toivoa kovemmalle...

Siitä en tiedä pyrimmekö luomaan omaa tyyliä, mutta totta on se, että soitamme hieman muista tanssiorkestereista poikkeavaa musiikkia. Poikkeavuus koskee lähinnä kappalevalintoja ja kansainvälisen musiikin osuutta. Nämä em. asiat johtuvat (mielestäni positiivisessa mielessä) puhallinsoittimien ja rytmisoittimien määrästä sekä monikielisestä laulutaidosta.

Vanha totuushan on se, että kaikkia ei voi miellyttää, niin kappalevalinnoissa kuin äänenvoimakkuuksissa, ym. Yleisesti ottaen pyrimme kuitenkin antamaan illan aikana jokaiselle jotakin ja tämän takia saattaa myös jonkun lempimusiikkilaji jäädä hieman vähemmälle huomiolle (toki toivomuksia saa ja pitääkin esittää).

Kiitokset kaikille kommenteista ja positiivisista palautteista ja kuten olen aiemmin todennut negatiivinen kritiikki on rakentavaa... :-)

Nyt olemme todellakin kesälomalla, mutta tervetuloa keikoille/tansseihin lomien jälkeen. Suosittelen E.Tuomakselle vielä uusia käyntejä tansseissamme.

P.s. Nämä ajatukset olivat omiani, ei orkesterin, mutta uskon muiden seisovan sanojeni takana.

Kirjoittajan avainsanat: Markus Sextet

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu