TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanssijan niksi(/survival)palsta II (Päivi 2005-06-20 12:20)

Tanssijan niksi(/survival)palsta II

Päivi
2005-06-20 12:20

Kesä on tullut ja kärpäset [ja hyttyset!!!] ja tanssihulluuden aiheuttamat onkelmat! Jaapa tanssimiseen liittyviin ongelmiin löytämäsi ratkaisut meidän kaikkien kanssa!

Sitä ennen: tutustu Tanssijan niksi(/survival)palsta ykköseen! :)


Päivi 2005-06-21 15:10 =>

Tyypillinen tilanne: Tanssi-ilta on vaarassa mennä pilalle uuden kauniin keinahtavahelmaisen hameen tanssikelvottoman kapean vuorin/alushameen takia! Ei muuta kuin mars kahvioon saksia lainaamaan ja naisten vessaan leikkaamaan surutta kunnon halkio alushameen sauman kohdalle, joko taakse tai molemmille sivuille; käyttökelvotonhan tuo alushame joka tapauksessa on! Ja jos tulet katumapäälle (lopetat vaikkapa tanssiharrastuksen siihen iltaan...), alushame on helppo ommella sauman kohdalta takaisin yhteen.


Suvikumpu 2005-07-06 9:29 =>

Naisellinen turhamaisuuteni ei anna myöden korottomien tanssikenkien hankintaa, joten päkiäni ovat usein tanssi-illan jälkeen hellinä.

Hankin suutarista (on myös kenkäkaupassa) läpinäkyvät geeli-puolipohjalliset. Nyt kahden tanssi-illan jälkeen vaikuttaa siltä, että keino auttaa. Lisäksi pohjalliset voi huoleti pestä vedellä ja saippualla joka käytön jälkeen. Pohjallisten paras asento kengässä on vielä hakusessa, joudun asettelemaan niitä muutaman kerran ennen kuin ovat hyvin.
Ylimääräinen pohjallinen tosin aiheuttaa hetkellisesti ahtautta ja hankaumavaaraa, mutta siihenkin olen löytänyt halvan apukeinon.

Apteekista saa ostaa metritavarana ohutta 'sideharsotarraa' (Fixomull stretch). leikkaa siitä sopivan palasen ja länttään kohtaan jonka tiedän helposti hankautuvan kipeäksi tai rakolle - toimii.


Sabina 2005-07-06 13:49 =>

Olen etsinyt pari kappaletta kangasnenäliinoja uudiskäyttöön. Edullisia pyyheripustuslenkkejä, joissa toisessa päässä kätevä nipistin, löytää esim. Tiimarista. Sitten vain muutama napakka pisto hameeseen vyötärönseutuun - nöyhtävapaa ja pesunkestävä hikiliina on käyttövalmis. Näillä helteillä tosin taitaa jo tarvita vaihtoliinankin!
(Olen irroittanut ripustimen ennen hameen pesua.)


Nanna 2005-07-06 16:03 =>

Oliko nuo avokassukat tarkotettu kenkien ulko- vai sisäpuolelle? Ulkopuolella toimii tosi näppäränä liukasteena!

Meikistä. (Hehee, asiaan!!) En käytä ripsaria laikaan. Vain kevyt meikki luomiväreineen ja rajauksineen ja ripsien taivutus. Ei tarvi sitten yöllä sitä poistoakaan pohtia... Kulmakarvat vaikuttaa paljon ulkonäköön, joten ne kannattaa huolitella. Meikkivoiteen kanssa kannattaa olla varovainen, ettei käytä liikaa tai liian paksua, itse suosittelen Mary Kayn Medium Coverationia ja kiillonpoistoon puuterin sijasta saman valmistajan Oil Mattifieria - geelivoide, joka pitää takuulla sekä rasvan että hien kiillon pois! Puuteri tukkii ihoa ja tuntuukin ilkeältä hikoillessa, joten en yleensä käytä koskaan. Aurinkopuuterit myös pois tansseista - hikoillessa ja ihon punottaessa näyttää likaiselta. Poskipunalla sen sijaan voi vähän huijata punotusta, kun väri on oikein valittu. :)

Väljät ja ohuet housut ja rennot vaatteet muutenkin auttaa mukavaan tanssi-iltaan ja voi laittaa (varrettomat) puuvillasukat jalkaan. :)

En ole koskaan varautunut tanssi-iltaan kummemmin. Pidemmälle tanssimatkalle Hesen kautta ja Valaksella grillille tanssien lopussa tai nälän yllättäessä! :)

Hikoiltua piristää kummasti, kun pyyhkii kuumalla vedellä kastellulla käsipaperilla kasvot, niskan jne. Ja nimenomaan niin kuumalla, kun raanasta saa. Lentokoneesta varastettu kikka. :)


Hambi 2005-07-12 20:05 =>

Ranne/vyöpussukka valmistuu näin:
Viilletään sopivan pussukkaan (esim. nahkainen kukkaro) takapuolelle mattoveitsellä lovet, joista pujotetaan vyö tai 2 kpl tarranauhoja riippuen siitä, missä pussukkaa haluaa pitää.

Tämän niksin on ideoinut nimimerkki Saanuska, joka ei ehkä saa niksiään julkaistuksi ennen säikeen sulkeutumista.


Päivi 2005-07-12 21:14 =>

"Hikoiltua piristää kummasti, kun pyyhkii kuumalla vedellä kastellulla käsipaperilla kasvot, niskan jne. Ja nimenomaan niin kuumalla, kun raanasta saa. Lentokoneesta varastettu kikka. :)"

En ole muistanut tansseissa kokeilla, mutta ainakin kuumalla työpaikalla ranteiden ja kyynärtaipeiden huuhtelu kylmällä vedellä vilvoitti koko kehoa joksikin aikaa.


Päivi 2005-07-12 21:28 =>

Viileää vettä koko kuumaksi tanssi-illaksi:

Kaikilla tanssipaikoilla ei ole vesipistettä, joten laita päivällä ennen tansseja pakastimeen muutama puolen litran pullo, joiden pohjalla on eri määriä, sentistä puoleen pulloon, vettä. Tanssiin lähtiessä pulloihin kylmää vettä ja kassiin.
Aloita juominen pullosta, jossa on (/oli) vähiten jäätä.
Älä jäädytä liian isoja jääkönttejä; jäähdyttävät veden liian viileäksi ja saat kurkkusi kipeäksi! [Nimim. "Kokemusta on, köh..."]


Humphrey 2005-07-12 22:57 =>

Kokeile piristää tanssi-iltaasi valitsemalla etukäteen kriteerit minkä mukaan haet - vaikka puoli iltaa, jotta tuttujakin ehtii tanssittaa!

Esim. "haen kaikkia naisia joilla on keltaiset sukat" tai "haen naisia pituusjärjestyksessä pisimmästä alkaen". Samalla saat todennäköisesti harvinaisen keskustelunavausmahdollisuuden: "tiesitkö että olet tämän paikan kolmanneksi pisin nainen?" ;)


Palomita 2005-07-13 13:31 =>

Kärsin aika pahasta vaivaisenluusta, jota tanssiminen tietysti pahentaa. En ole pystynyt tanssimaan tänä kesänä kahtena peräkkäisenä päivänä ja yhden päivän tanssivälikin on tuntunut liian pitkältä. Ostin Compeedin liikavarpaille ja kovettumille tarkoitettua rasvaa (apteekista) ja se on poistanut viikossa pahan rakontapaisen kovettuman vaivaisenluun vierestä. Myös vaivaisenluu on toipunut nopemmin (turvotus vähentynyt) rasvan ansiosta. Muut pienemmät kovettumat ovat vielä tallella, mutta pehmenneet hieman. Kovettumien pitäisi vähentyä kuukaudessa 60%.


Pöllöneiti 2005-07-14 18:16 =>

Meikit: Joe Blascon meikkivoide vaikuttaa aika hyvältä. Siinä on enemmän pigmenttiä kuin rasvaa, joten ei leviä - levittyy oikeanlaisella (luonnonkumisella) sienellä tosi ohuesti, ja se riittää. Ei tarvitse lisäksi mitään peitepuikkoja.

Huulipunaa en välttämättä laita ollenkaan, eipä tule tahrittua syliotteessa miesten paitoja - olen sen verran pätkä, että riski tosiaan on olemassa.

Jos taas laitan huulipunaa, niin tässä järjestyksessä: puuteri - huulipuna - ylimääräisten taputtelu - ja sitten toinen kierros samassa järjestyksessä.

Sapuskat: Jos nääntyminen on jo ehtinyt yllättää eli verensokeri sukeltaa, niin ensi hätiin kyllä vähän sitä banaania/suklaata/muuta nopeaa energiaa. Ja sitten perään vaikka ruisleipää pitämään verensokeri sopivissa lukemissa loppuilta.

Kylmään autoon: Termospullo täynnä lämmintä juotavaa odottamaan paluumatkaa. Toimii ainakin kyytiläisille pitemmällä matkalla. Vanha lampaantalja on myös hyvä - ei tarvitse odottaa sen lämpiämistä.


Suvikumpu 2005-08-17 12:02 =>

Miten päällystän naisten tanssikengän muovikoron haljasnahalla
Koron alle sopivaa haljasnahkaa saat osataa joiltakin suutareilta. Katso kuitenkin, ettet saa kauhean paksua kohtaa.
Toinen tapa on nyysiä isännän kulahtaneet remonttihanskat uusiokäyttöön
Leikkaa haljasnahkasta hieman korkosi leveyttä kapeampi(-1mm) suorakaide, pituudeltaan koron pituus + 2cm.
Aseta korko lapun keskelle ja nosta ylimäärät ylös molemmin puolin kokoa (etu- ja takapuolille, ei sivuille) kieipauta pari kierrosta jääkiekkoilijan mustaa erkkaa koron ja nahan ympärille, siten että lattiaan osuva haljasnahkakohta jää paljaaksi.
Jos kenkäsi ei ei ole musta, saa apteekista väritöntä joustavaa muoviteippiä.

Mielestäni tämä on parempi ja edullisempi tapa, kuin myytävät muovitulpat, sillä ne kuluvat helposti vinoiksi, mikä vaikeuttaa tasapainoa tanssiessa.


Piikkinen 2005-08-17 13:42 =>

Kiva lukea hyvistä vihjeistä. Kannan korteni kekoon..

Jos on käynyt niin ikävästi että se kramppi pääsikin iskemään syystä tai toisesta, ensi avuksi suosittelen vasta venytyksen lisäksi ko lihaksen kevyttä hierontaa esim Mobilatilla. Se poistaa säryn mikä yleensä on krampin jälkeen.

Jalkojen hikoiluun: vähän talkkia jalkoihin ennen tansseja. Ei hierrä ja vie pahimmat hajutkin mennessään. Itse käyttänyt natusan vauvatalkkia.

Ja sit kotona ennen nukkumaan menoa jalkojen pesu saippualla...tulee jalkapohjat hierottua siinä samalla -> rentouttaa -> virkistyneet jalat seuraavana päivänä.

Pitkille matkoille ja talvisaikaan ainakin itselläni on vaihtovaatteet alusvaatteita myöten paluumatkaa varten mukana. On kivempaa lähteä kuivissa vaatteissa, varsinkin talvella.


Suvikumpu 2005-10-12 12:36 =>

Hienhajun ehkäisystä Tässä kaksi keskustelussa ilmitullutta keinoa:

Vanhapoika 2005-09-28 16:13
Paras tapa meittin reissujätkien piirissä on ollut Neoamisept, sillä kun pyyhkäisee kainalot, niin ei tartte dödön pettämistä pelätä.
Tanssuvaatteet, varsinkin paidat, oli keinokuitua eli ei, pestään ehdottomasti + 60 asteisesti konneessa.

Ipta 2005-10-09 22:18
Kirjoitan taas tästä hikoilusta, kun muutkin niin tekevät. Asia "vaivaa" meitä monia tanssijoita, niinpä kerron yhden keinon, millä vähentää hajuhaittoja.
Se vanha kunnon eau de cologne eli 4711 tai vastaava tuote käytettynä puhtaiden kainaloiden pyyhkäisyyn.
Olen itse sen havainnut tehokkaammaksi, kuin monet hajustetut dödöt.


VeeKoo 2005-10-12 12:45 =>

Kun kengännauha katkeaa niin tilannetta ei pelasta enää mikään.


Mononen 2005-10-12 14:21 =>

Kannattaa pukeutua puhtaisiin ja ehjiin alusvaatteisiin. Jos tansseissa tai matkalla tapahtuu onnettomuus ja joutuu sairaalaan, ei tarvitse hävetä!


Mononen 2005-10-12 14:52 =>

M.A. Nummisen kirjassa "Tango on intohimoni" Virtanen piti pientä ruoskaa takataskussaan. Virtanen rankaisi sillä tansseissa toisinaan liian innokkaasti käyttäytyvää jäsentään.


Suvikumpu 2005-11-15 21:26 =>

Keittiövälineet uusiokäyttöön

Tukkoon menneitä kengänpohjia on vaikea saada kuntoon naisvoimalla ja teräsharjalla - käsiään repimättä.
Lainaa keittiöstä raastinrauta, sellainen jossa on iso pinta sitruunan kuoren raastamiseen.
Tuolla pinnalla raastamalla olen nyt saanut kenkieni pohjat taas kohtuullisen pitäviksi.

PS. kannattaa tiskata ennen kaappiin palautusta ;)


Päivi 2005-12-12 19:54 =>

Tässä muutama niksi H50:lta:

"Ongelmiako?

H50
2005-12-12 13:24

Yleisimpiä normaaleja ongelmia, joita esiintyy valtaosalla parketilla liikkujista lienee hikoilu ja miten a) välttää sitä tai b) vähentää sen vaikutusta => itselläni ei ole juurikaan ongelmia pään (otsa, niska) kanssa, se ei juuri hikoile tai tekee sitä inhimillisesti, käsivarret sen sijaan lorisevat ja alaselkä aika ajoin myös. Kovina iltoina menee kroppa kaulasta alaspäin totaalisesti aivan likomäräksi kenkiä myöten. Siispä mikä neuvoksi?

Omakohtaisesti (huom yksipuolinen miesnäkökulma) olen yrittänyt ratkaista asiaa seuraavin menetelmin: 1) aina kokotumma tai musta asu, jolloin kostumiset eivät juurikaan näy (vaaleissa asuissa aina), 2) muutoinkin kevyt keinokuituinen (yleensä) vaatetus sekä sisä- että ulkopuolella, 3) tekokuituinen t-paita tai vastaava, joka kuivuu nopeasti, 4) dödöksi alle antiperspirantti ja päällysvoiteeksi jotain mietoa tai ei mitään, 5) taukoja kovien hikipuristusten jälkeen (mm. polkka, twist, rokki, vauhdikas jive, usein myös hidas valssi), jos malttaa ja 6) juo eli tankkaa vähän, jolloin elimistö päästää vähemmän – tiedän, että tämä ei sovi läheskään kaikille, mutta joillekin se voi jopa sopia – itse lukeudun näihin; 7) autossa varapaita tai kaksi, jotka voi käydä vaihtamassa tarpeen niin vaatiessa. Mitä muita hyviä kostumisenestokeinoja teillä muilla ja paljon kokeneemmilla on ?

Mikä sitten neuvoksi jos tanssikengät ja päällyshousut kastuvat hiestä läpimäriksi? Jos ne erehtyy kuivaamaan patterin päällä, odottaa yleensä aamulla kiva ylläri, kun kengistä ja housujen selkämyksestä löytyy valkea natriumpitoinen hikisuolaraita, joka ei lähde ainakaan kengistä kuin maalaamalla kengät uudelleen. Eräs tapa lienee panna vaatteet heti likoon tai pesuun ja kengät puolestaan rasvata tai lankata heti kosteeltaan, jolloin lankki imeytyy; korjatkoon ken paremmin tietää ja tuntee tai on kokenut näitä hikoiluasioita.

Myös jalkojen lihakset ovat usein loppuillasta varsin kovilla tanssikappaleiden vauhdin kasvaessa ja krampit voivat olla lähellä. Siihen tuo helpotusta nestetasapainon ylläpito ja suolatankkaus ennen kovaa tanssi-iltaa tai epäsäännöllisen säännöllinen magnesiumin syönti – on tehonnut ainakin itselläni. Jalkojen rasvaus muutamaa tuntia ennen biletykseen ryhtymistä ei sekään ole pahasta."


Päivi 2006-01-06 12:23 =>

Palstalta bongattua (ja itsekin havaittua):

Hyvä tanssipaidan materiaali on polyester/elastaani-yhdistelmä.

Urheilupaidat on yleensä tätä materiaalia. Ei ole herran paidanselkämys märkä daamin käteen!


Suvikumpu 2006-02-09 10:48 =>

miten saada kenkien pohjat hoidettua, jos on vähän huolimattomasti harjattu ja pohjat menneet sileiksi ? - ovatko jo mennyttä kamaa ?

Sileät hljasnahkapohjat saa auki ainakin keittiöstä löytyvällä raastinraudan sitrusraastimella.
Minä sain joululahjaksi karkean puusepänviilan, jolla homma hoituu tosi näppärästi. Lisäksi tuota viilaa on helpompi pitää kädessä kuin raastinrautaa.
Tanssikenkäkauppiaat kauppaavat tarkoitukseen pieniä väkäkoukkuisia metalliharjoja, joilla ainakin minä onnistuin joka kerta repimään sormeni.


Päivi 2006-02-09 15:44 =>

Haljaspohjien huoltoon vielä lisää vinkkejä:

http://tanssi.net/keskustelu/140/143581.html#t


Virago 2006-02-25 12:23 =>

Askarteluvinkki

"VAIN TANSSIMASSA" tai muun haluamasi viestin vaikkapa kuvalla tehostettuna saat T-paitaan helposti ja halvalla seuraavalla tavalla.

Kirjakaupassa myydään iron-on tulostuspaperia, 12 kpl A4 arkkia maksaa n. 15 euroa. Arkille tulostetaan mustesuihkutulostimella peilikuvana haluttu teksti tai kuva, jopa valokuva onnistuu. Värejä voi käyttää. Asetellaan t-paita kovalle alustalle, tulostettu arkki siihen päälle teksti paitaa vasten, silitetään kuumalla raudalla 2-3 minuuttia. Annetaan jäähtyä muutama minuutti, repäistään suojapaperi pois, paita päälle ja menoksi.

Tosi helppoa, onnistuu eka yrittämällä.

Ilo ei ole kovin pitkäaikainen, joustavalle kankaalle siirrettynä kuva ei kestä kuin muutaman pesun ja se alkaa halkeilla. Mutta erikoistilanteisiin kuten polttareihin, festareille, pikkujouluihin tai synttäreille hieno juttu.

Kommentit: [Pöllöneiti]


Hani 2006-03-24 13:34 =>

Drago toisaalla: Maksujärjestelyistä voidaan sopia.. nykyisin moni nainen haluaa itse maksaa menonsa, mutta jos daami suostuu, herra voi maksaa halutessaan tai toisin päin. Noin nyrkkisääntönä pitäisin sitä, että se kumpi treffejä ehdotti, maksaa menot ellei kuluja sovita puolitettavaksi

Kun on siirrytty treffeistä seurusteluun, toimii erinomaisesti systeemi, jonka idea on lainattu eräältä toiselta palstapariskunnalta. Sinun ja minun rahojen lisäksi kannattaa ottaa käyttöön meidän yhteiset rahat: molemmat sijoittavat ko.lompsaan sovitun summan ja sieltä maksetaan yhteisten retkien kulut: tanssi-ym.liput, narikat, ruoat, juomat, matkakulut... Huomattavan helppoa, kun ei tarvitse miettiä, kumpi on kummalle minkäkin verran auki.

Tosin tässäkin on porsaanreikänsä: tytär jo aprikoi tilannetta että entäs jos toinen ottaakin kalliimman pullan!


Nanna 2006-06-01 15:53 =>

Tulipa mieleen lisätä muutama juttu:

Sukat kenkien päällä on jo mainittu, mutta kätsintä mallia käyttää on avokassukat. Eri materiaaleilla ja paksuuksilla on tietysti eri luisto-ominausuudet, sukkia saa monen eri värisinä ja sukan saa kengän päälle pingoitettua pohjan varaan niin, että ei näytä kovin kummalliselle. Ei myöskään purista tai vaikuta jalan hengittämiseen.

Käytän harvoin hametta, mutta kun käytän, laitan aina alle make-up-sukkikset. Eli 10 den sukkahousut, joissa ei ole mitään vahvikkeita ja tietysti mahdollisimman lähellä jalan luonnollista väriä. Hengittävät, ei ahdista/purista, mutta saavat sääret näyttämään nätimmille. Alle ei pikkareita, mutta päälle hameeseen sopivat hipstersit/boxerit. Jos jostain syystä jätän nuo sukkikset pois (ei tanssimassa), sääriin vauvaöljyä ja lisäys tarpeen mukaan. Onko joku testannut kevään uutuutta, suihkutettavia sukkiksia? Miten kestää hikoilun?

Nahkakenkiin bileiden tai treenien jälkeen/välissä voi tunkea joko sanomalehteä tai käsipaperia. Imee hien ja hajun pois ja kengät on kivemmat laittaa takaisin jalkaan lyhyemmänkin tauon jälkeen. Muista ottaa paperit pois viimeistään aamulla!

Nahkaiset Bleikut voi myös pestä. Itselläni on Saddle-malli (on muuten kirkkaasti paras löytämäni tanssikenkä) ja kestää 40 asteen hienopesuohjelman. Sisällä olleet kankaat revin pesun jälkeen pois, mutta epäilen niiden olleen kuluneet rikki jo valmiiksi. Vähän muotoilua kosteana, rasvaus ja pohjat uuteen kulutukseen, jotta tulivat taas normaalille liukkaustasolleen.

Palopuhe meikistä ja ihosta (entisenä ammattilaisena): Suosittelen keveyttä, hyvää ihohoitoa ja laatua! Laadukkaita tuotteita myös tarvii vähemmän, joten rahallinen satsaus näkyy myös tuotteen käyttöajassa. Ylipäätään, kosmetiikkatuotteita käytetään kaikkia liikaa. Liika tavara suttaantuu eli pursua ihosta ulos. Siispä, jos meikkien kanssa on tansseissa pulmia, keskity ihon oikeaan puhdistukseen, hoitoon ja käytettävien tuotteiden määrään. Kaikki puuteri-meikki-puuteri-meikki-vippaskonstit on turhia, kun tuotteet ovat hyviä ja mikä tärkeintä: Omalle ihotyypille sopivia. Levitä meikit aina sienellä, siveltimellä tai aplikaattorilla, koska (edelleen) liika meikkikerros (vrt. puuteri-meikki-systeemi) "kulkee" ja suttaa. Vähemmän on enemmän, kaikin puolin. Unohda postimyynnit/marketit ja marssi paikkaan, josta saat palvelua ja ammattilainen kertoo, mikä ihotyypille ja käyttötarkoitukseen soveltuu.

Olen löytänyt vain kaksi ratkaisua rintavarustuksen kurissa pitoon. Toinen on urheiluliivit. Niitä saa ihan kivan mallisinakin, jotka sopivat nätimpienkin paitojen alle. Toinen on tukevasta stretch-kankaasta valmistettu, yläosasta kaksinkertainen niskalenkkitoppi, joka on tarkoitettu käytettäväksi ilman liivejä. Sinne niskalenkilliset liivit vielä alle ja paidan selän reuna parilla hakaneulalla liivien ympärykseen kiinni, ettei vilku. Toimii! :)

Eiköhän näitä tässä tullutkin... :P


Pöllöneiti 2006-06-27 14:29 =>

Hiertymien / rakkojen estoon: Compeedin rakonestoaine. Varvaspuolelle toimii myös villa, joka imee ylimääräisen kosteuden itseensä. Liukastusteippiä kantapäihin. Kaikkia saa apteekista.

Valmiille rakoille voi tehdä näin: sideharsoa tms. pehmusteeksi, kunnollista urheiluteippiä päälle ja viimeiseksi taas liukastusteippiä. Tällaiset kantapäissä on juostu suunnistuskisoja ja vaellettu erämaassa ilman suurempia tuskia, vaikka edellisenä iltana on ihmetelty miten seuraavasta päivästä mitenkään selviää.

Kotitekoinen energiajuoma: appelsiinimehua ja mineraalivettä, josta enimmät hapot ovat haihtuneet, sekoitetaan 1:1. - Jälkimuokkaus: luultavasti ainakin puolukka appelsiinin tilalle toimii myös -

Väsyneisiin ja/tai tukkoisiin jalkoihin: Frantsilan jalkavoide. Ei tee ihmeitä, mutta melkein! Olen testannut muutenkin jumittaviin lihaksiin, auttaa!


Trickster 2006-06-26 19:09 =>

Hiertymien / rakkojen estoon: Paras, kevyin ja halvin konsti on naisten nilkkapituiset sukat, deniereitä saa olla paljon, ja niiden päälle erittäin ohuet ja hengittävät, keinokuituiset vaellussukat. Jalat liikkuvat paljon ja pienikin, grammoissa mitattava painonsäästö saattaa merkitä tuntien aikana tuhansia kiloja nostettua massaa. Ohuet tuplasukat luistavat ja hierovat keskenään siten, ettei nahan tarvitse sitä tehdä. Jalat kannattaa huolellisesti pestä ja kuivata ennen tansseja. Runsaasti hikoilevat tai hyvin rasittaviin olosuhteisiin joutuvat voivat pestä jalkansa myös tanssien aikana esim. lähistön vesistössä huljuttelemalla. Jalkojen ja ranteiden huljuttelu viileässä vedessä virkistää oloa, koska pinnassaolevien suonien verenkierto kuljettaa viileyttä koko kroppaan. Varasukkia kannattaa pitää mukana pitkillä tanssirupeamilla ja pitää muistaa antaa jalkojen myös levätä ja hengittää. Paljan varpain luonnossa tepastelu ja varpaiden rentouttava venytys- ja hierontatuokio on hyvin rentouttavaa ja palkitsevaa.

Kirjoittajan avainsanat: niksit, kengät, hiukset, pukeutuminen, jalkavaivat, hygienia, kipu, kramppi, käsilaukku, lattia, paita, ravinto, vammat, venyttely

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu