TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Hiukan Kolmiksesta, mutta pääasiassa cha chaan linjoista! (Pia M 2005-06-06 8:36)

Chaata vaan

Pia M
2005-06-06 13:03

mielestäni realistisempi tavoite on pystyä kääntämään linjan suuntaa tarvittaessa.

Mielestäni ylipäätään on suotavaa pystyä muokkaamaan omaa tanssiaan ympäröivän tilan mukaan.

Se, miksi olen tässä noiden linjojen kannalla, on oma näkemykseni siitä mikä on mission impossible. Tällä hetkellä lavoilla olisi kaikki edellytykset sille, että cha chaan tanssiminen kuvaamallasi huomioivalla, joustavalla tavalla toteutuisi. Se ei toteudu, enkä usko että koskaan tulee toteutumaankaan.

Perustelen: tanssiaskelien ja -kuvioiden, omien ulottuvuuksien, vastapuolen ulottuvuuksien ja muiden parien liikkumisen huomioiminen on melko vaativaa moniajoa. Jos samalla yrittää muistaa askelia ja kuvioiden viemistä (puhun nyt miehestä), kiinnittää huomiota askelpituuksiin ja naapuriparien tekemisiin (naapuriparit pyörivät myös), miettiä seuraavia tanssisuuntia ja yrittää vielä nauttia musiikista ja tulkitakin sitä, niin väitän että aloittelevammilta pareilta jää nuo kaksi viimeistä toteutumatta.

On eri asia, jos harjaantunut pari tanssii. Harjaantuneelle parille on helpompaa huomioida monia eri asioita tanssin lomassa ilman, että tanssinautinto kärsii. Aloittelevalle (miehelle) ei ole itsestäänselvästi helppoa viedä daamia juuri vapaaseen tilaan, saati että mies onnistuisi arvioimaan missä se vapaa tila todennäköisimmin parin iskun päästä on. Luultavimmin tilanne lavalla onkin se, että pari lähtee lattialle innoissaan siitä, että tulee cha chaata jonka he juuri ovat oppineet ja pääsevät nyt kokeilemaan käytännössä.

Koska lattialla on hyvin eritasoisia pareja, toisi säännönmukaisempi asettautuminen lattialle helppoutta. Nyt, jos lattia on kovin täynnä linjattomasti tanssivia chachaajia, tulee jokaiselle parille se tilanne että mies joka perusaskeleen päässä saa kiihkeästi pälyillä vapaata paikkaa jonne daamia viedä. - Toinen vaihtoehto ratkaista tilanne on tietenkin kylmästi tanssia päälle, linjassa tai ei.

Pitkässä juoksussa näen ilman muuta suositeltavampana, että pari opettelee mukauttamaan tanssinsa ympäröivään tilaan mm. linjoja rikkomalla. Mutta ennen kuin jotakin voi rikkoa, on se opittava...

Puhun vain omasta puolestani. Mielipiteeni eivät edusta Tanssinetin yleistä kantaa.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu