TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Hiukan Kolmiksesta, mutta pääasiassa cha chaan linjoista! (Pia M 2005-06-06 8:36)

Chaata vaan

Tapani
2005-06-06 12:45

linjoittaminen on yksi mahdollisuus tähän.

Se olisi, jos sen saisi toimimaan, mutta en usko että saa.

Myös jenkkitanssien osalta kehotetaan ahtaissa tiloissa tekemään tanssista linjakasta, kun suuremmassa tilassa voidaan tanssia pyöreämmin.

Tässä pitää nyt erottaa kaksi eri asiaa: se liikkuuko tanssi linjassa ja se, pysyykö linja yhdessä suunnassa. Tanssiminen linjassa voi lisätä tai vähentää käytettyä tilaa riippuen siitä mitä tanssitaan. Cha chan tanssiminen linjassa vie enemmän tilaa kuin pyöreämpi versio, lindyn tanssiminen linjassa vähemmän. Linjan joustamaton pitäminen yhdessä suunnassa tilanteesta riippumatta taasen aiheuttaa tanssista riippumatta törmäyksiä. BW on linjatanssi, mutta lavoilla linjan pitämisestä joutuu joustamaan enemmän kuin jos tanssii paikassa jossa on tilaa.

Teoriassa voisi ajatella, että jos kaikki tanssisivat linjassa ja samoin päin niin tanssi sujuisi sujuvasti. Tätä jonkin verran esiintyykiin taitavien tanssijoiden parissa, mutta lavoilla pitäisin tätä melko toivottomana yleisenä tavoitteena. Siksi mielestäni realistisempi tavoite on pystyä kääntämään linjan suuntaa tarvittaessa. Jos suurin osa pystyisi tähän, niin muutama pari joka ei osaa tai halua sopeuttaa tanssiaan muiden liikkeeseen mahtuu mukaan.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu