TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Kyröskosken Suurlavalla. (Andreas 2005-05-29 19:16)

Kyröskosken Suurlavalla.

Andreas
2005-05-29 19:16

Tanssinetin listalta puuttuu tuo "suur". Lava on rakennettu 60-luvun puolenvälin jälkeen ja tuolloin se oli suurlava verrattuna sen aikaisiin lavoihin. Tanssitilaa on pienennetty kahteen kertaan suurentamalla esiintymislavaa, joten tuo suurlava ei välttämättä enää pidä paikkaansa opasteista huolimatta.

Suuntasin humppamobiilini tällä kertaa ko. lavan suuntaan ja olin paikalla hyvissä ajoin ennen ensimmäistä valssia, joka alkoi soida suunnilleen klo 21 (tuo aloitusaika, huh!). Lopetusaika taas vastaavasti oli klo 03 (toinen, huh!). Olin illan aikana, poikkeuksellisesti, osittain evästettynä paikkakunnalta olevan tanssidaamin kanssa (yleensä en ole evästettynä). Osan illasta tanssin aivan tavallisen tanssi-illan tapaan.

Lattiahan lavalla on aika huono, kulunut ja rakoja täynnä, joihin muutaman kerran kenkäni töksähti aika ikävästi, mutta pystyssä pysyimme silti. Lavalla oli tyypillistä maaseudun tunnelmaa, keskustelevia ryhmiä keskellä tanssialuetta, selkä menosuuntaan pitkiäkin matkoja eteneviä tanssiherroja, jyrääviä tanssijoita välittämättä onko kulkureitillä ketään, lähes paikallaan pyöriviä pareja, sivulta leikkaajia, tanssisuuntaa vastaan tanssijoita ja kädenalittajien joukossa hiihtelijöitä.

Varsinkin alkuillasta lattian luisto oli todella huono, mutta tilannetta oli ”korjattu” sijoittamalla liukastusainelaatikko (aargh) lavan perimmäiseen nurkkaan (on muuten vaki käytäntö ko.lavalla), jonka tienoon sitten illan aikana opin kiertämään kohtuu etäisyydeltä.

Paikalla oli paljon myös tanssin harrastajia, kun siellä oli tamperelaisen tanssikoulun kevätkauden päättäjäiset. Myös vapaaliput toivat runsaasti yleisöä paikalle.

Illan pääesiintyjänä oli Arja Koriseva & Fortuna. Luvalla sanoen volyymit olivat aivan liian kovalla. Sääliksi kävi naisten hakurivistöä, se kun sijaitsee esiintymislavan edessä, sijainnut jo aivan lavan alkuajoista lähtien. Toisena yhtyeenä oli Veikko Niemisen yhtye, jonka solisti/kosketinsoittaja oli päässyt Raision semifinaalissa kahdenkymmenen parhaan joukkoon. Tällä bändillä taas volyymit oli turhankin pienellä. Kahdesta bändistä huolimatta ei yksiäkään cha cha kappaleita illan aikana (ei myöskään poistumiseni jälkeen)??!

Toinen puoli tanssikansasta oli poistunut jo puolenyön tietämissä, miksi?!! Itse poistuin klo 1.15. Mihin tarvitaan aikaa kello kahden jälkeen? Jos tanssit sittenkin aloitettaisiin klo 20?

Kaikkinensa ilta oli varsin onnistunut ja kivaa oli.

Tavataan kesälavoilla!

Kirjoittajan avainsanat: Kyröskoski

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu