TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Naisen vartalon vaste (Päivi 2005-05-17 17:05)

Naisen vartalon vaste

Marcos
2005-05-17 17:11

Vastaan c. Siis esim. foksissa ja tangossa ylävartalokontaktissa, naisen pressi itseäni vastaan. Esim valssissa (ilman vartalokontaktia tanssiessani) ja humpassa naisen pressi poispäin, kättäni vastaan. Jos tanssin valssia vartalokontaktissa, silloinkin pressi kättä vasten, toisaalta lievä pressi kohden lantiossa, luullakseni (elikkä f tässä tapauksessa). Samoin hitaassa valssissa, mutta saattaa vaihdella mm. daamin tähden, voi olla c.

Hyvä aihe minusta. Palstalla on mielestäni jotenkin liian monesti nostettu lantiokontaktissa tanssiminen jonkinlaiseksi malliksi, kenties siksi, että aktiivikirjoittajista moni on saanut kilpatanssikoulutusta. On kuitenkin kovin monia eri tanssityylejä, itselleni on opetettu selkeässä ylävartalokontaktissa tanssimista kovin monissa yhteyksissä (vanha tango, argentiinalainen tango), siksi on siitä minulle kehittynyt se omin tanssityyli. Saattaa myös olla vähemmän tungettelevan oloinen hieman herkempihipiäiselle tanssitettavalle. Useimmat tanssitettavani tuntuvat muutenkin olevan parhaiten sinut juuri ylävartalokontaktiin tanssittaessa.

Eräät lavatansseja opettavat taas neuvovat kontaktipisteeksi palleaa, taikka lähes koko ylempää vartaloa rintakehästä lantioon. Kontaktityylejä on monia. Asiasta keskustelimme the Päivin kanssa talvella Alex Parkissa, tulimme käsittääkseni siihen tulokseen, että kaikki ovat käypäisiä tanssityylejä. "Minulle ainakin käy kaikki" sanoi hän :-).

Kirjoittajan avainsanat: vartalokontakti

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu