TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanssimusiikin muotivirtaukset (Tapani 2005-05-16 18:39)

Tanssimusiikin muotivirtaukset

Tapani
2005-05-16 18:39

On olemassa kappaleita joita soitetaan vuodesta toiseen useiden yhtyeiden toimesta ja siinä ei sinänsä ole mitään ihmeellistä. Onhan näitä, vanhoja klassikkoja. Se on minusta sen sijaan jossain määrin hämmästyttävää, että jotkut kappaleet tuntuvat yleistyvän vähäksi aikaa valtavasti siirtyäkseen sitten taas jonkin ajan kuluttua takaisin normaaleihin esiintymistiheyksiin.

Kuten nyt esimerkiksi tämä Juhannustanssit-ralli jatsimies Janatuisesta. Tuntuu siltä, että menin tanssimaan mihin tahansa ja oli siellä kuka tai ketkä tahansa esiintymässä niin kyseinen biisi soitetaan illan aikana ainakin kerran. Paratiisi oli samassa asemassa aikaisemmin, mutta ei ole enää. Varmasti on paljon muitakin esimerkkejä. Paratiisin tavallaan ymmärtääkin kun oli se Badding-leffa, mutta mistä tuo Janatuinen tulee? Soitetaanko sitä jossain ohjelmassa tai vastaavaa? Biisihän on kai itsessään aika vanha.

Muusikothan tiettävästi vihaavat kuluneita biisejä eivätkä itse käy tanssimassa, joten ilmiöön on varmaan jokin muu syy kuin matkiminen. Toivotaanko joitain kappaleita kausittain paljon? Samaistuvatko muusikot jatsimies Janatuiseen joka haluaisi soittaa jatsia eikä tangoa? Tykkään biisistä, mutta en haluaisi kuulla sitä ihan niin usein kuin sitä nykyään soitetaan koska silloin hyvä kappale kuluu puhki. Vai onko kyse vain sattumasta omalla kohdallani?

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu