TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Vaihtelua lattareiden rytmitykseen? Näkemyksiä? (Krisse 2005-05-12 11:16)

Vaihtelua lattareiden rytmitykseen? Näkemyksiä?

Nippo
2005-05-12 16:03

Periaatteessa esim. Cha-Chassa voi lähes minkä tahansa iskun jakaa kahdelle askeleelle. Mies voi esim. pyöräyttää naisen tuplaspinniin irtonaisessa otteessa, jolloin nainen melko vaistomaisesti ottaa askeleet 2&3&, minkä jälkeen seuraa 4&1 aivan kuten normaalisti (ei ole läheskään niin vaikeaa kuin luulisi, ainakin minun viennillä onnistuu lähes kaikilta, joiden kanssa olen tanssinut). Iskujen jakaminen kahdelle askeleelle helpottaa usein pyörähdyksiä, ja mikäli jakaa kaksi peräkkäistä iskua (yleensä 2 ja 3) jalkojen järjestys pysyy samana. Samaten eteenpäin mentäessä ajoituksella 2 3 4&1 voidaan etulukkoja tehdä ylimääräisiä 2&3&4&1. New Yorkerin askeleet 2 3 ja 4 sijasta voidaan kovio tehdä 2&3 (cuban breakin ajoitus), minkä jälkeen chasse tehdään eri suuntaan, kun normaaliajoituksella.

Myös rumbassa voi aivan samoin jakaa iskuja kahdelle askeleelle ja tehdä tuplaspinnejä ajoituksella 2&3&4(1)

Rytmivaihteluiden lisäksi lattareista saa paljon mielenkiintoisempaa lisäämällä pyörähdyksiä, ja cha-chassa eri chassen variaatioilla (oma suosikkini chassen tilalla on three step turn, missä chassen aikana pyörähdetään 4 ja & askeleiden aikana puoli kierrosta/askel ja otetaan iskun 1 askel normaalisti sivulle).

Ainakaan jiveen ja buggiin tottuneet oppivat melko helposti pyörähtelemään. Pyöräyttäminen edellyttää kuitenkin, että mies osaa viedä (ellei sitten tanssita irtonaisella otteelle, jolloin nainen voi pyörähdellä ja jakaa iskuja sydämensä kyllyydestä).

Variaatiot eivät tietenkään ole mikään välttämättömyys, tanssi voi tietysti olla kivaa muutenkin, mutta usein kokemuksen lisääntyessä on hauskaa opetella välillä uusia juttuja.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu