TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Vaihtelua lattareiden rytmitykseen? Näkemyksiä? (Krisse 2005-05-12 11:16)

Vaihtelua lattareiden rytmitykseen? Näkemyksiä?

Krisse
2005-05-12 11:16

Kun kerran Matti vielä jätti sen takaportin että tanssitekniikka/ajoitusasioista voisi kysellä vaikka menisikin kysymykset vähän perustasosta yli, niin...

Olisikos näkemyksiä lavalattarien (bolero/rumba, cha cha, samba) rytmin varioinnista ja siihen sopivista kuvioista ja niiden vienneistä?

Selvennystä: Foksissa, tangossa ja varmaan kaikissa rock'n'swing -tansseissa opetetaan aika varhaisessa vaiheessa kursseillakin, että perusaskelrytmistä (esim HHNN) voi poiketa vaikkapa kävelyillä. Muitakin esimerkkejä toki on.

Lattareissa tähän törmää todella vähän lavoilla, melkein ainoa usein eteen tuleva poikkeus on cha chassa tehtävä kolmen chasseen sarja (eli sen sijaan että tehtäisiin 4-ja-1,2,3 jne tehdäänkin 4-ja-1, 2-ja-3, 4-ja-1 ja palataan sitten perusrytmiin).

Tavoittelen tässä nyt nimen omaan vapaassa viennissä toteutettavissa olevia juttuja eikä puhtaita koreografioita. Johtuukohan tämä varioinnin vähäisyys näissä lajeissa siitä, että perusrytmissäkin pysyminen koetaan vaikeaksi joko siksi että kyseiset tanssit ovat vähemmän soitettuja ja siksi hieman hiekommin hallussa? Vai tuntuuko lattarimusiikki niin vaikealta että kun on rytmistä kerran saanut kiinni niin siitä ei uskalla poiketa koska sitten ei ehkä enää uudelleen saa kiinni?

Tähän saa kiitos mielellään kommentoida ihan kaikentasoiset tanssijat joita asia kiinnostaa, suunnittelen nääs lavalattarijatkokurssia syksylle ja olisi mukava kuulla mitä ajatuksia nämä lajit herättävät. Sähköpostiakin saa lähettää.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu