TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Valssin oikea käännös on vaikea (Jora 2005-05-08 16:45)

Valssin oikea käännös on vaikea

Jora
2005-05-10 16:26

Tuli oikein katsottua asiaa parista kirjasta (V.Niemelä ja A.Moore). Olen ehkä kuvitellut, ettei lavoilla voisi kuitenkaan soveltaa "virallisia" suuntia tarkasti. Monesti opetetaankin erikseen lavaversioita (jopa ravintola sellaisia), joiden pääidea on mahdollisimman suoraan eteneminen ja tungoksessa selviytyminen.

Ratkaisu ongelmaani saattaa löytyä tuosta aloitussuunnasta. Niemelän kirjassa oikea käännös poikkeaa tämän palvelun animaatiosta siten, että käännöksen alkuosassa käydään selkeämmin etenemissuunnan vasemmalla puolella. Saattaa olla vanhentunutta tekniikkaa, koska "vaihtoaskel" on täysin erilainen. 3 keinuaskelta puolelta toiselle KOLMEN tahdin aikana (luultavasti turhautuisin sen aikana).

A.Moore taas esittää, tosin aika suppeasti, kaksi wienervalssia. Ensimmäinen niistä lienee joku eng.versio (pelkkä arvaus). Se poikkeaa erityisesti käännösten loppuosissa, joissa on vain yksi painollinen askel. Myös "vaihtoaskel" on erilainen (hesitation).

"Kansainvälinen wienervalssi" lienee taas se, jota Suomessa lavoillakin pyritään tanssimaan. Ja erityisesti tämä on myös kilpatanssiversio. Ainut ero kilpa- ja lavatanssin välillä lienee musiikin nopeus, kilpatanssissa 56 tahtia minuutissa, lavoilla harvoin (harmi!) näin nopeaa.

Kokeneille vastuuta: korjatkaa mahdolliset asiavirheet!

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu