TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Valssin oikea käännös on vaikea (Jora 2005-05-08 16:45)

Valssin oikea käännös on vaikea

Jora
2005-05-08 16:45

Vaihteeksi varmaan aloittelijaakin kiinnostavaan aiheeseen. Valssi ("tavallinen"/Wiener) on hyvin yksinkertaista varsinkin kuvioiltaan ja sen osannee lähes jokainen ainakin välttävästi. Aika paljon törmään silti sellaisiin, joita en saa kääntymään täyttä kierrosta kuuden askeleen aikana, mikä estää peräkkäiset käännökset ajautumatta väärälle liikeradalle. Ja osalla on ilmeisiä vaikeuksia heikosta fyysisestä kunnosta johtuen.

Nyt haluaisin keskittyä erityisesti oikean käännöksen sulavaan sujumiseeen. Jostain syystä se ei läheskään aina tunnu menevän "täydellisesti", vasemman käännöksen kanssa on harvemmin ongelmia. Joskus kulmat onnistuvat paremmin vasemmilla käännöksillä (ylikääntyminen). Mahdollisia syitä? Onko vastaavia kokemuksia?

Aika monien (ulkopuolisten) olen havainnut ikäänkuin kiertävän parinsa ympäri käännöksen aikana. Itse yritän liikkua aika suoraviivaisesti "ajamalla päin paria" ja kääntymällä tukijalan päällä. Pelkkiä vaihtoaskelia käytän hyvin säästeliäästi (tilan puute tai seuraajalla ilmeisiä vaikeuksia tulla mukana).

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu