TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Eija tahditti iltaa Kisiksellä (Slovari 2005-05-05 10:12)

Rullaluistelua ja muistelua

Julia
2005-05-05 22:49

Niin tuli Kisarannassakin käytyä, toista kertaa, kuten oli vapun Riutan käyntikin. Vuosi sitten kummassakin ensimmäisen kerran.

Omegaa kuuntelen vaikka syömättä, tosin painonpudotus on onnistunut muutenkin ja kesää kohti voi jo siirtyä lyhyeen hameeseen. Kevään ensimmäinen luisteluhetki oli illan suussa. Minä teen, varsinkin ilon tai surun hetkinä, ajatustyötä ja päätöksiä ulkona, tehokkaan liikuntasuorituksen aikana, hiihtäessä, rullaluistellessa. Toisin kuin ”Tanssin monet kasvot”, 2.5. kirjoitukseni, henkilö, Tuire Junnonaho, joka oli tehnyt elämänsä tärkeimmät päätökset tanssilattialla. Minulle tanssiminen on tapahtuma, johon ulkoisen maailman asiat eivät sovi. Jätän ne tanssisalin ulkopuolelle ja nautin niistä hetkistä, mitä eteen tulee tanssilattialla. ”Tanssi on pyhä rakkaus, intohimo ja uskonto niille, jotka siitä jotakin tajuavat”, kirjoitti TJ. Voimakas ilmaisu, jossa tunnistan omaa itseäni ja tangoa tanssiessani myös koen sen.

Siksi kaipaan tangoja ja kyllä niitä eilen esitettiin sekä Kantolan, Omegan ja väliaikamusiikin muodossa. Sain myös tanssiakin niitä. Ainoa, mikä jäi harmittamaan, oli valssi Tonava kaunoinen – naisten hakuvuorolla. Nopeutta en enää hallitse... Kuunneltavaksi kappale on liian hyvä. Valssejakin tuli useita, joten niitä kaipaavat olivat varmaan tyytyväisiä. Hitaita valsseja kaksi paria, joista toinen oli kyllä tosi nopea. Omegan esittämä musiikki on monipuolista ja Kantola laulaa eri tanssilajeihin sopivia kappaleita. Masurkkaa en kuullut, kumma kyllä. Swingtanssijoillekin oli sopivaa musiikkia ja muutamia pareja oli mukava katsella.

Väkeä oli siis vähän, naisia suhteessa miehiin enemmän. Muutamia tuttuja naisia ja miehiä. Naistenhakuhetket yllättivät, ei tullut otettua selvää etukäteen. Ensin puolituntia ja myöhemmin lyhyempi aika. Tanssia sain muutoin kohtuullisesti ja tangoja sieluni täydeltä. Naistenhaut tyrehtyivät hitauteeni ja tutut vaihtoivat keskenään jo ennen kuin nainen oli palautettu kunnolla riviin. Erinomainen tapa hyvien tanssijoiden kesken ja karsi pois riskin joutua tanssimaan tuntemattoman kanssa, joka ei kenties osaakaan hyvin.

Jivettären kanssa taisimme olla pitkämatkalaisimmat, tosin eri matkareitit. Tai enpähän tiedä Tellun ja MJH:n matkaa. Mukava oli tanssia tangoa, herra kirjainyhdistelmä :) Hauskaahan tansseissa pitää olla ja sitä oli kyllä Kikan ja Andreaksen kanssa yhteistanssissamme. Olin unohtaa, kiitos sille ainoalle tuntemattomalle herralle, joka haki ja sekin johtui siitä, että keksin jopa hymyillä hänelle, kun hän käveli naistenrivin edessä. Myöhemmin hitaat valssitkin sujuivat mukavasti tämän palstaa lukevan herran kanssa. Kannattaa siis pitää iloista ilmettä rivissä seisoessaan, vaikka voihan se hymy hyytyä, jos toistamiseen vierestä viedään.

Kisarannan lattialla on hyvä tanssia. Ilmanvaihto toimi ja voileipä ja kahvi oli nautittava jo heti perille tultua pitkän ajomatkan jälkeen. Pian kesälavat avautuvat muuallakin kuin etelässä ja pääsemme lähilavoille. Tosin lähilavakin voi olla 100 km päässä. Mutta kaikki on suhteellista, tanssimatkojen pituudetkin.

Kirjoittajan avainsanat: Kisaranta, Omega

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu