TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Riutan liikenne - Korjausehdotuksia? (Päivi 2005-05-02 15:09)

Riutan liikenteestä vielä, ja vähän Pavinkin

Satunnainen tanssija
2005-05-05 21:15

Tarkennoksena edellisen artikkelin karkeaan, suht' selvinpäin tehtyyn laskelmaan, kun otetaan huomioon swingtanssijoiden parin väliin jäävä tila, vaikka heidän kuvionsa olisivat kuinka pikkusievää, sievempää kuin siistimmänkään foksaajan, swing-tanssiparin kohtuullinen tilantarve lienee puolitoista neliötä, kun foksaajalle neliökin ruuhkassa vielä riittää.

Antamalla swingaajille heidän tarvimansa tanssitila, kaventuu tuo edellisen artikkelin Riutan ulkokehävaihtoehto foksaajille lähelle metriä, mistä tavallisen tanssijan luonteen leveydellä vielä juuri mahtuu, vaan kujanjuoksultahan tuo alkaa vaikuttaa, alttiilta sivuilta tuleville häiriöille.

Jos jokaisella korvien välissä oleva tanssipoliisi vielä pitäisi sen Riutan sisäkehän vapaana foksaajille myös esiintymislavan puolelta, tanssitilan puolesta kaikki olisi hyvin, kaikilla tilaa tanssia. Laskelmieni mukaan :)

Eilistä Pavin iltaa katselleena - bugg-kurssin ja mitä parhaimman matkaseuran paikalletuomana, swing/foks-tanssijoiden suhde lähenteli isonkin salin puolella Riutan 4/1:n sijaan jossakin 95/5:n paikkeilla. Kun foksaajilla ei enää ole käytettävissään yhtenäistä etenemisaluetta, ja jos maltti ei riitä paikallaan tanssiin, mistähän löytyisi se mieli jolla harvat foksaajat malttaisivat jättää nopeimmat swingit väliin ? Ei ole ilo kelleen, ei swingaajalle, ei kait foksaajallekaan, eikä katsojalle, kun muutama yksittäinen foksaaja puikkelehtii lavantäyteisen swingporukan seassa. Lasisalin puolelta foksaajat jo arvattavasti swingtanssien aikana ovat hävinneet, sen verran vähän valitusta sieltä kuului.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu