TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Riutan liikenne (Päivi 2005-05-01 20:51)

Se kartta...tai muu ohje

Senior
2005-05-04 11:26

Tietysti voitaisiin lukea nauhalle hieman käyttäytymissääntöjä ja soittaa sitä aina silloin tällöin ja varsinkin alkajaisiksi. Esim. seuraavaan tapaan:

”Hyvä tanssiväki, toivotamme teidät lämpimästi tervetulleeksi tanssimaan. Pyydämme kuitenkin hetkeksi huomiotanne. Olisimme iloisia, jos te kaikki voisitte noudattaa tanssilattian nk. liikennesääntöjä.

Lattian keskusta olisi syytä pyhittää paikallaan tanssittaville nk. kädenalitansseille, kuten fusku, jive, rock, BoogieWoogie, LindyHop ja latinalaistansseille.

Ne, jotka tanssivat näitä kädenalitansseja paikallaan keskustassa, pitäkööt huolen siitä, etteivät he ole häiriöksi lattiaa – vaikka läheltä keskustaakin – kiertäviä pareja. Pyydämme heitä ottamaan huomioon myös muut keskustassa tanssivat.

Niille, jotka kiertävät lattiaa, toivomme kärsivällisyyttä keskustassa tanssivia kohtaan. Näitä lattiaa kiertäviä pareja pyydetään olemaan tarpeettomasti kurvailematta tai oikaisematta keskustan kautta, jolloin he itse ovat vaarassa saada töytäisyjä kädenalitanssijoilta.

Haluamme vielä korostaa, että lattiaa kierretään vastapäivään – kuten urheilukenttää – ei kuitenkaan silmittömästi ryntäillen vaan nätisti tanssien. Sisempänä kiertävät hitaammin ja tunnelmallisemmin liikkuvat parit, kun taas uloimpana nopeimmin pitkillä askelilla liikkuvat parit. Jokainen saa tanssia omalla tyylillään – kunhan ei tarpeettomasti häiritse muita – täällä ei arvostella ketään.

Ja osa tanssikulttuurista on kohteliaisuutta ja toisten huomioimista! Kun nämä perussäännöt muistamme, sujuu kaikki muu paljon helpommin. Olemmehan tulleet tänne viihtymään ja pitämään hauskaa. Toivotamme kaikille antoisaa tanssi-iltaa hyvässä seurassa! Olkaa hyvät – lattia on käytössänne.”

Joopa joo: ei taitaisi toimia! Ja tuota puhetta olisi vielä kuitenkin hiottava ja ehkä liitettävä siihen vielä ohjeita sijoittumisesta hakualueille ja liikkumisesta hakiessa ja jopa ehkä tanssiinkutsusta. No niin, taitaisi olla päinvastainen vaikutus kuin mikä on tarkoitus: taitaisi vaan tavallisen tanssiväen agressiot nousta liiasta holhoamisesta. Ja tuokin ’puhe’ veisi jo n. 1 ½ minuuttia.

:D ;-) :-}

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu