TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Riutan liikenne - Korjausehdotuksia? (Päivi 2005-05-02 15:09)

Riutan liikenne - Korjausehdotuksia?

Ripe
2005-05-04 11:37

Oudot eivät tunne paikan historiaa. Kahvila oli aikaisemmin narikan jatkeena seinustaa pitkin melkein peräovelle saakka. Oli hyvin luonnollista, että etenevät tanssijat hakeutuivat sisäkehälle pömpelin ympärille ja paikallaan pysyvät etsivät ne kolot, joita jostakin löytyi. Elikkä ryhmittyivät orkesterin eteen, peräoven eteen ja nykyiselle kahvilasivulle seinän viereen, kunhan hakuruuhka oli ohi. Ennen oli naisten rivi nimittäin sillä seinustalla.

Lavan persoonallisen muodon ja tilaa jakavien pylväiden vuoksi samantapainen ryhmitys on edelleen toimiva, vaikka naisten rivi onkin siirretty entiselle kahvilaseinustalle. Ongelmaa tuottaa ainoastaan Päivin mainitsema ruuhka orkesterin edessä. Tämä johtunee siitä, että paikallaan tansittavien tanssien suosio on kasvanut, eivätkä kaikki osaa/viitsi hakea tyhjää tilaa, vaan tunkevat mukaan pylväiden "väärälle" puolelle foksaajien tielle. Jo viimekesänä näytti ajoittain siltä, että tilaa pömpelin ja swingaajien välissä ei enää juurikaan löytynyt. Ulkokehällä narikan suuntaan ei ollut koskaan niin pahaa ruuhkaa, ettei olisi mukaan mahtunut. Viimeistään narikan edessä oli aina tilaa. Näin siis viimekesänä, saas nähdä miten käy tänäkesänä. Kovin kaukana ei Riutalla taida olla sekään tilanne, että useampi kuin 4 viidestä parista valitsee jonkun swingtyylin tietyntyyppisillä kappaleilla. Siinä vaiheessa kyllä foksaajien tila saattaa loppua. Joutuvat ehkä siirtymään "ravintolatyyliin" paikallaan hengailuun hekin.

Mutta minkäs sille mahtaa, jos paikka on suosittu. Jokainen saa itse päättää meneekö sinne ruuhkankin uhalla vain etsiikö jonkun rauhallisemman paikan.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu