TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Riutan liikenne (Päivi 2005-05-01 20:51)

Nykykäytäntökin hyvä, jos tanssijat huomaavat noudattaa sitä

Päivi
2005-05-03 19:21

"Eiköhän tuo ulkokehäkädenalittelu ja sisempänä foksailu pelaa, jos suurin osa tanssijoista vaan tietää lavan tavoista - ja jopa käyttäytyy niiden mukaan."

Aivan! Koska tuota vakiintunutta mallia on lähes mahdoton lähteä muuttamaan (seurauksena olisi entistäkin pahempi hässäkkä!), on toimittava sen eteen, että tuo malli pelaisi mahdollisimman hyvin ja sopuisasti!

Tanssiliikenteen toimiminen edellyttää sitä, että tanssijat ovat suht yksimielisiä siitä, "missä on kenenkin paikka". "Käsi- ja jalkarysyt" syntyy useimmiten silloin, jos molemmat katsovat itse olevansa oikeassa paikassa ja sen toisella tyylillä tanssivan olevan väärässä paikassa.

"Oikeaa" ja "väärää" paikkaa on mahdoton määritellä, koska tilanne elää tanssilajien ja iltojen mukaan, mutta jonkinlaista osviittaa "oikeista" ja "vääristä" paikoista voisi valaista, jo muissakin säikeissä esille tulleella, paikkakohtaisella liikennekartalla. (Raja-alueilla noita tulkintaerimielisyyksiä syntyy silti väistämättä. Toivottavasti ainakin tanssinettiläiset osaavat hiukan ajatella tilannetta myös sen toisella tavalla tanssivan näkökulmasta ja joustaa.)

Kirjoittajan avainsanat: liikennesäännöt, Riutanharju, etiketti

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu