TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Taukomusiikkia, mutta millaista? (Ala 2005-04-22 20:27)

Hyvää taukomusiikkia - vanhassakin on varaa

DMalone
2005-04-23 17:31

Taukomusiikin pitää myös olla suht tuoretta, ja äänenlaadun hyvä. Mikään ei ole niin tympeää kuin liian hiljaa soitettu, tuhnuisen kuuloinen kävelykappale vuodelta 1969.

Mutta välttämättä tuolloin vika ei ole alkuperäisessä levytyksessä. Ihan minkä kappaleen vaan voi tuhota soittamalla sen esim. huonosti kotiääniteletyltä vanhalta c-kasetilta.

Toki ikivihreitä ja klassikoita voi olla, mutta kun mennään riittävän kauas taaksepäin niin äänen tallennustekniikka oli sen verran kehittymätöntä että edes digitaalisin menetelmin ei ko. kappaleista välttämättä saada riittävän puhtaan kuuloisia lavakäyttöön. Valitettavasti.

Mielestäni asia ei ole ihan noin yksioikoinen. Tietysti jos mennään riittävän kauas... ;-) Mutta olen kuullut ihan kelvollisia äänityksiä yli puolen vuosisadan takaa, 40-50-luvun vaihteesta... Jos vain alkuperäiset master-nauhat ovat tallella ja hyväkuntoiset sekä äänitykseen on tekohetkellä paneuduttu, äänenlaatu on yllättävänkin hyvää. On tietysti totta että tekniikka on kehittynyt noista ajoista, mutta muitakin vaikuttavia tekijöitä oli kuin tallennustekniikka. Viihdemusiikkin äänitykseen ei haluttu panostaa, sehän oli pelkkää viihdettä ei taidetta, äänentoistolaitteet (soittimet, levyt, radio)olivat kehittymättömiä jne..

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu