TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Kuka on valmis... (Titari 2005-04-20 13:56)

Kuka on valmis...

Titari
2005-04-20 13:56

Kuinka moni on valmis käymään:

a. Tanssipaikassa, missä soittaa vain yksi orkesteri, tauot levyiltä ?

b. Tanssipaikassa, missä soittaa koko ajan vain S. Virta ja Neulapojat ?

Vastaan itse näin,

Kävisin molemmissa paikoissa erittäin mielelläni jos joku sellaiset aloittaisi alle 50 km säteellä, silloin matkatkin lyhenisivät.

Pitemmällä tähtäimellä käyntini loppuisivat, jos paikassa kävisi väkeä liian vähän ( esim alle 100 asiakasta ), tunnelmaa ei silloin olisi tarpeeksi.


Pia M 2005-04-20 14:08 =>

Olen valmis käymään molemmissa.

Oi aikoja, kun tuossa ennen 90-lukua oli vielä moni sellainen tanssiravintola voimissaan, missä soi pelkkä levymusiikki. Paasiravintola ja vanha Duunarin kellari, noin pari mainitakseni. Ihmisiä jostain syystä niihin aikoihin riitti esim Paasiin 12 tuntia vuorokaudessa - päivätanssit klo 13 alkaen, ja kapakka meni kiinni klo 01:30, koko ajan oli talossa ja lattialla väkeä, ja pelkkien levyjen voimalla.

Jonnekin väki sitten vuosien varrella katosi. Mikä suhdanne lienee heilahtanut.

Tuolloin kuulin moneltakin tanssijalta, että levymusiikki on parempaa koska se on aina oikean tempoista, rytmi ei heittele kesken biisin ym. Tietysti vaati levynsoittajalta ammattitaitoa, että osasi valita monipuolista, riittävän erilaista ja kuitenkin tanssittavaa.

Lämmitti levynsoittajan sydäntä sellaisina iltoina, kun oli sattumalta orkesteri myös, ja soittelin vain tauot... ja kun orkesteri lopetti, tulivat vakiokävijät sanomaan että hyvä kun lähtivät tauolle, saadaan taas sun hyviä levyjä ;-)


Mieluummin tanssimaan kuin lenkille 2005-04-20 14:09 =>

a. Käyn / kävisin kyllä

b. Tuskin olisi pitkän päälle mukavaa.

Parempi 1 hyvä ja hyvin valitut levyt kuin 2 keskinkertaista. Sopivasti valitut levyt täydentävät orkesterin musiikkia. Niillä voisi varmistaa esim. että lattarit ja k-ali tanssilajit tulevat monipuolisesti esille.


Kesäheinä 2005-04-20 14:36 =>

Kävisin kyllä molemmissa.

Kysymyksenasettelu on kuitenkin kovin pelkistetty. Ainakin omiin valintoihini vaikuttaa esiintyjien lisäksi maantiede eli matkat, muut ko. ajankohdan menoni/velvoitteeni, evästystilanne, "irtomiesten" määrä, tanssipaikan muut olosuhteet (lattia, törmäilijöiden oletettu määrä,...) yms. yms. Siis jos en käy levytansseissa, se ei välttämättä johdu siitä, että musiikki tulee levyiltä, vaan esimerkiksi siitä, että siellä ei pääse tanssimaan, koska hakijoita/haettavia ei ole, tai siitä, että ajomatkoihin kuluu enemmän aikaa kuin minulla on sillä kertaa käytettävissä.


Titari 2005-04-20 14:44 =>

"Kysymyksenasettelu on kuitenkin kovin pelkistetty. Ainakin omiin valintoihini vaikuttaa esiintyjien lisäksi maantiede eli matkat, muut ko. ajankohdan menoni/velvoitteeni, evästystilanne, "irtomiesten" määrä, tanssipaikan muut olosuhteet (lattia, törmäilijöiden oletettu määrä,...) yms. yms. Siis jos en käy levytansseissa, se ei välttämättä johdu siitä, että musiikki tulee levyiltä, vaan esimerkiksi siitä, että siellä ei pääse tanssimaan, koska hakijoita/haettavia ei ole, tai siitä, että ajomatkoihin kuluu enemmän aikaa kuin minulla on sillä kertaa käytettävissä."

Kysymyksenasettelu oli tarkoituksella pelkistetty, koska halusin sen tulevan esiin, onko porukkaa periaatteessa tulossa vai ei. Jos vaikka joku innostuu, toivottavasti (tekisin sen itse, mutta ei ole vakuuksia kovin pitkälle) ;-)


Jora 2005-04-20 15:02 =>

a kyllä
b kyllä

Tuo b kai tarkoitti jotain tuntematonta bändiä (en todellakaan tunne, anteeksi), mutta niitä on paljon hyviä. Voisin melkein sanoa, että en ole koskaan pettynyt musiikkiantiin. Käyn paikoissa, jonne luultavasti tulee (minulle) sopivia asiakkaita (esiintyjät ovat lähinnä välikappaleita, joista yritän päätellä tulevat asiakkaat). Pelkät levytanssit kelpaisivat minulle, valitettavasti viimeisin kokeilu osoitti, että muita ei juuri tullut paikalle.


Aragorn 2005-04-20 15:22 =>

A. Käymmekin parini kanssa aika usein pienemmissä paikoissa joissa soittaa yksi orkesteri. Yleensä niissä ei ole kovin pahaa tungosta, joten mahtuu kunnolla tanssimaan. Hyvät taukolevyt hyvällä äänentoistolla olisi aikamoinen unelma.

Yhden orkesterin paikat ovat tanssillisesti melko varmoja valintoja: kunnollista ja yleensä perinteistä tanssimusiikkia eikä koskaan liian kovaa, niin kuin usein kahden orkesterin paikoissa tapahtuu.

B. En ole koskaan ollut levytansseissa, mutta nehän antaisivat mahdollisuuden soittaa koko ajan huippumusiikkia. Musiikin eri elementit ovat levyillä hyvin tasapainossa. Olisi ainakin hauska kokeilla.


Peter 2005-04-20 15:15 =>

a) oikein mielelläni b) kyllä mutta ei ihan kauhean useasti jottei leipäänny samaan pumppuun.


Gilbert 2005-04-20 16:11 =>

Olisin periaatteessa valmis käymään. Useinhan on todettu, että tuntematon orkesteri on jopa tunnettua parempi.

Ratkaisevaa paikan valinnassa sijainnin lisäksi kuitenkin on se, millaista väkeä siellä käy. Jos ylläolevat ehdot täyttävään tuntemattomaan paikkaan lähtisin, pitäisi olla tanssikaveri varmuuden vuoksi mukana. Sopivan kaverin kanssa voi tanssia vaikka laiturin nokassa vanhan kasettinauhurin säestyksellä.


Ripe 2005-04-20 17:13 =>

a. Kyllä, jos olen yksin liikkeellä ja orkesteri soittaa vaihtelevaa tanssimusiikkia, ei pelkästään iskelmiä tai muuta yksitoikkoista musiikkia. Vaimolla saattaa olla toinen käsitys, mutta tässä piilee vielä mahdollisuus ylipuhumiseen, jos orkesteri on myös hänelle tuttu eikä solisti herätä liikaa antipatioita.

b. Ehkä, jos olen yksin liikkeellä. Yritän suhteuttaa tilaisuuden muuhun alle 100:n kilometrin päässä olevaan tarjontaan ja arvailen tanssitettavien määrää ja laatua eri paikoissa. Väljässä on mukavampi tanssia, jos vain löytyy tanssitettavia. Vaimoa tuskin saan mukaani, vaikka juuri se tekisi myönteisen päätöksen tosi helpoksi.


Helsinkiläinen 2005-04-20 17:20 =>

a) kyllä, mielelläni ja olen käynytkin.
b) ehkä(en turhan usein)


Candice 2005-04-20 20:29 =>

a)Kyllä (jos levyt valitsee hyvä soittaja) b)Muutaman kerran juu,ei samaa orkkaa jaksa joka kerta kuunnella..

Levynsoittajana käyn mielelläni levytanssseissa jos teidän paikalla olevan hyvän dj:n,kyllä hyvät levyt voittaa aina huonon bändin!!!

Tuossa Titari mainitsi,ettei kävisi enää jatkossa jos väkeä liian vähän paikalla,niin: Lasketko joka asiakkaan ja jos jää alle sadan,lähdet kotiin?;) Ja kannattaisi varmaan huomioida paikan koko,jos on pieni tanssiravintola sata ihmistä on paljon mutta jäähallin kokoisessa paikassa sama määrä =ei ketään paikalla...


Päivi 2005-04-20 21:18 =>

a) Käyn ja kävisin edelleenkin. En kaipaa kahta orkesteria, enkä varsinkaan kahta TÄHTIorkesteria. Mutta täysin tuntemattoman orkesterin tansseihin en lähtisi (ainakaan evästämättömänä), varsinkaan, jos tarjolla olisi kohtuullisen matkan päässä esiintyjä, joka todennäköisesti houkuttelee enemmän mieluisia tanssittajia paikalle. Valintoihini siis vaikuttaa (myönnän) hyvin vahvasti se, keitä kyseinen orkesteri ja paikka houkuttelee.

b) Mikä ettei, jos musiikki on hyvää ja paikalla on mieluisia tanssittajia. Mutta hieman skeptinen olen sen suhteen, että tämä konsepti tulisi toimimaan...

Ehkä paras ratkaisu (erityisesti uusien bändien tulevaisuuden kannalta) olisi kahden bändin illat niin, että toisena olisi hyvää TANSSImusiikkia soittava vetonaula ja toisena HYVÄÄ tanssimusiikkia soittava tuntematon orkesteri.


Titari 2005-04-21 0:01 =>

"Tuossa Titari mainitsi,ettei kävisi enää jatkossa jos väkeä liian vähän paikalla,niin:

-Lasketko joka asiakkaan ja jos jää alle sadan,lähdet kotiin?;) -

Toki, täytyy olla tarkka, kun kerran tuli noin sanottua ;))

-Ja kannattaisi varmaan huomioida paikan koko,jos on pieni tanssiravintola sata ihmistä on paljon mutta jäähallin kokoisessa paikassa sama määrä =ei ketään paikalla...-

Ei tullunna ensin ravinteli mieleen, mutta miksei se sielläkin toimisi, ei kuitenkaan siinä jäähallin kokoisessa :}


Humppis 2005-04-21 8:55 =>

Paljon riippuu paikasta ja illasta.

A:han olen kuitenkin valmis ja vuosien varrella tottunutkin.

B on ollut ainakin aikanaan ihan normaalitapaus. Muunmuassa Grandin päivätanssit, Tallukan naistentanssit ja varsinkin Jortsumestarin sellaiset olivat lähes 100%:sesti levyjen varassa. Hyvin kuitenkin viihdyin.


Meri 2005-04-21 9:03 =>

a) kävisin b) kävisin


Puujalka 2005-04-21 9:20 =>

a kyllä kuten myös b

Parhaat tanssit on usein silloin, kun lauteilla on tanssittavaa musiikkia soittava einiintunnettu orkesteri ja paikalle on eksynyt sopiva määrä harrastajia.

Fanit puuttuu lavan edestä kuten myös vain esiintyjän takia paikalle lähteneet sosiaalitanssijat/kuuntelijat.

Sopiva musiikki+tilaa. Megatähtiä ei siihen välttämättä tarvita.


Senior 2005-04-21 9:27 =>

Mielelläni kävisin kummissakin (ja a & b :D) paikoissa, ja olen käynyt ja käyn edelleenkin ja jopa etsin niitä! Ja se yksikin orkesteri saa mieluiten olla joku muu kuin 'faniorkesteri', koska sellainen ainakin pistää parastaan. Levymusiikki pitäisi kyllä olla vaihtelevaa kunnon tanssimusiikkia - eikä mitään pelkkää iskelmämusiikkia (perinteiset & lattarit ym). Ja eväs on mukana, joten väkeä ei tarvitse olla pilvin pimein!

Kerran tällaisessa paikassa (ja vain kerran yleensäkin) on tullut tanssittua kaikki orkesterin soittamat kappaleet, kun musiikista huolehti M. Metsäketo orkestereineen.


MyyMyy 2005-04-21 11:04 =>

A) Ehdottomasti kyllä. Yksi orkka/ilta on monesti oikein hyvä vaihtoehto, tosin josku suositun orkesterin ollessa kyseessä lattialle sopii vain sen nimettömämmän orkesterin soittaessa. Orkesterien määrä ei koskaan ole painanut valintatilanteessa, vaan kyse on oletetuista kävijöistä, paikasta, orkesterista itsestään ja matkasta. Ehkä evästettynä tanssiessa tilanne olisi toinen, mutta "yksinäisenä" tanssittajien laatu ja määrä on tärkein tekijä tanssipaikan valinnassa.

B) Satunnaisesti kyllä, jos musiikkin on monipuolista ja tanssiväkeä käy säännöllisesti. Epäilenpä kuitenkin, että yhtä orkesteria jaksaisi jatkuvasti kuunnella. Kaikkien ohjelmistoon ja soittotyyliin turtuu aikanaa, orkesterista riippuu vaatiiko se kerran vai kymmenen.


Palomita 2005-04-21 11:17 =>

A) Yhden orkesterin paikoissa käyn, esim olen useammin Pavilla keskiviikkoisin kuin perjantaisin.

B) Kumpaakaan bändiä en tunne mutta voisin mennä.

Jätän pahimmat ryysisillat muutenkin väliin, esim avajaiset ja Finkkutanssit.


Senior 2005-04-21 11:30 =>

Vaihtoehto B oli ehkä liian hienosti muotoiltu. Jotkut ehkä käsittivät sen piruuttaan? solistiksi ja bändiksi tai kahdeksi bändiksi. Minä ja jotkut muutkin taasen 'tosikkoina' tulkitsivat sen sähkövirraksi, jolla levymusiikkia soitetaan. Mutta itse kävisin kyllä kunnon levytansseissakin, jos musiikki on huolella valittu - ei pelkkää iskelmä- ja kävelymusiikkia.

En kyllä monasti kävisi paikassa, jolla olisi vakiobändi aina esiintymässä - vaikka aamupalani onkin yksitoikkoinen: puuro, kahvi ja paahtoleivät juuston, leikkeleiden ja vihannesten kera - joskus munakin on tarpeen.


Vinttikaivo 2005-04-21 12:28 =>

a) Vinttikaivo aviomiehensä kera valitsee tanssipaikan pääosin odotettavissa olevan musiikin mukaan. Yksi orkesteri on riittänyt tähänkin asti ja jos on kaksi, yleensä se toinen - ei niin kuuluisa - soittaa parempaa tanssimusiikkia ja on niin ollen meidän valintaperusteemme. Yhteen aikaan pidin kirjaa näistä ns. kakkosorkestereista, jotta muistan, mitä ja miten he soittivat. Taidanpa aloittaa kirjanpidon uudelleen.

b) nuoruudessa kahdesti viikossa levytanssit ja 2 kertaa viikossa orkesteri. Levytanssit olivat monesti parempia;), joten levytanssit ainakin kerran kuukaudessa olisivat hyvä valinta nytkin.

Millä ihmeen konstilla taukomusiikiksi saisi kunnon kappaleita? Ainoa mahdollisuus on, että valitsee ne itse, koska makuja on niin monenlaisia. Ainakin minä olen lopen kyllästynyt ainaisiin Souvareihin:(


Simon 2005-04-21 12:46 =>

a) Kyllä b) kyllä

Oikeastaan menen tuttuun paikkaan riippumatta kuka soittaa. Orkesteri ja/tai artisti vaikuttaa omaan arvointiini tuleeko paikalle väkeä ja jos niin minkälaista. Enkä enään lähde hyvänkään artistin perässä kauas.


Pete P. 2005-04-21 13:36 =>

Tässä kyselyssä on pieni puute. Mitkä ovat ne muut tanssi-iltavaihtoehdot noiden esimerkkien tilalle?

a. Tanssipaikassa, missä soittaa vain yksi orkesteri, tauot levyiltä ?

Helppohan tuohon on vastata, että kävisin tuollaisessa tanssipaikassa. Eikös kaikki tansseissakävijät kävisi? Jos kerta tansseissa tykkää käydä, niin olisihan se nyt aika merkillistä jos tuollaisia normaalitansseja boikotoisin. Mutta eikös tässä pitäisi laittaa erilaisia vaihtoehtoja vastakkain? Mites sitten, jos jossain lähistöllä on samaan aikaan tanssit, jossa on nimekkäämpi tähtiesiintyjä (+taukomusat) ja 1-2€ kalliimpi lipunhinta? Tai kaksi nimettömämpää bändiä (siis livemusiikkia koko ajan)? Nyt ihmiset ovat vastailleet ikäänkuin tanssipaikoilla ei olisi keskinäistä kilpailua laisinkaan ja vaihtoehtoja olisi yhdelle illalle vain se yksi.

Jos kesälauantaina on vaikka neljät lavatanssit saman ajomatkan päässä, identtisissä tanssipaikoissa, niin mihin menisin -

A) Nimetön bändi (joka soittaa hyvää tanssimusiikkia) 4x45min ja loput levymusiikkia (10€)

B) Finlanders 3x45min ja levymusiikkia (12€)

C) Finlanders ja toisena nimetön bändi (soittaa hyvää tanssimusaa), koko ajan siis livemusiikkia (12€)

D) Finlanders ja Mikko Mäkeläinen, koko ajan tähtien kimallusta ja livemusiikkia. (15€)

Vaihtoehto A tippuu heti pois, koska samaan aikaan on Finkut yhtä lähellä. B tippuu myös, koska samalla lipunhinnalla kuuntelen väliajat mieluummin kuitenkin livemusiikkia (vaihtoehto C). C:n ja D:n välillä on sitten vaikea päättää. Toisena hetkenä saatan valita C:n ja toisena hetkenä D:n. Nyt valitsen lipunhinnan mukaan C:n.


Kesäheinä 2005-04-21 13:50 =>

Nyt ihmiset ovat vastailleet ikäänkuin tanssipaikoilla ei olisi keskinäistä kilpailua laisinkaan ja vaihtoehtoja olisi yhdelle illalle vain se yksi.

Hämmästyttävää kyllä, tuo vaihtoehdottomuus on vallitsevaa todellisuutta aika monelle tanssinystävälle. Varsinkin talviaikaan, jos ei halua autoilla tuntitolkulla pimeässä liukkailla teillä.


Titari 2005-04-21 14:56 =>

"Nyt ihmiset ovat vastailleet ikäänkuin tanssipaikoilla ei olisi keskinäistä kilpailua laisinkaan ja vaihtoehtoja olisi yhdelle illalle vain se yksi."

Just näin, eihän noita tanssipaikkoja pitkin suomea niin kovin tiheään ole, usein on mentävä samaan paikkaan riippumatta esiintyjästä. Lisäksi kaikilla ei varmaankaan ole autoa käytössä ja vaikka olisi, niin ei ole kivaa ajella satoja kilometrejä/sivu.

Kysymyksen asettelu oli tarkoituksella pelkistetty kahteen, koska en taida tästä tutkielmaa julkaista - ainakaan virallisesti.

Kyllähän nuo vastaajat nytkin sinne ovat noita omia lisäehtoja laittaneet ja niin pitääkin.


E.Tuomas 2005-04-21 15:00 =>

Minähän haluan käydä tanssipaikoissa, joissa soittaa yksi orkesteri ja tauoilla on levyt.

Neulapojat... Tässä vallitsee kilpailun lait. Nimittäin mitä useammin petyn orkesterin yksipuoliseen musiikkivalikoimaan (esim. lähitanssiravintolassani) ja liiallisiin desibeleihin, joko tähden tai jopa perusorkesterin esiintyessä, sen houkuttelevammiksi minulle tulevat levytanssit.


Pete P. 2005-04-21 15:24 =>

Just näin, eihän noita tanssipaikkoja pitkin suomea niin kovin tiheään ole, usein on mentävä samaan paikkaan riippumatta esiintyjästä.

Niinhän se on. Enkä tarkoittanutkaan, että noita mainitsemaani neljää vaihtoehtoa olisi oikeasti tarjolla (eihän Finkut sitäpaitsi voi kolmessa paikassa olla edes samaan aikaan ;)) Hain tuolla täysin teoreettisella eri tanssi-iltavaihtoehtojen vastakkainasettelulla sitä, että mikä olisi se mieluisin vaihtoehto jos saisi useasta vaihtoehdosta valita. Vaikka nyt kaikki tanssijat ovat vastanneetkin, että menisivät esim. vain yhden bändin tansseihin tai vaikkapa vain levytansseihinkin, niin joku ristiriitahan siinä on, että tanssipaikat kuitenkin ottavat kaksi bändiä ja mieluiten vieläpä mahdollisimman nimekkäät bändit. Ei tanssipaikat huvikseen niin varmastikaan tee. Eli periaatetasolla tanssijat ovat valmiita tanssimaan yhden bändin ja levymusiikin tahdissa ja jopa toivovat tällaisia tansseja halvempien lipunhintojen toivossa, mutta jos jossain vain on samaan aikaan kahden hyvän bändin (kalliimmat) tanssit tarjolla, niin mennään sinne.

Tietysti kun on vain yksi vaihtoehto, oli se mikä tahansa (varsinkin talviaikaan), niin sen on silloin kelvattava jos aikoo tanssimaan päästä. Kesäaikaan, ainakin jos on auto käytössä, niitä vaihtoehtoja kyllä tuppaa olemaan enemmän kuin yksi.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu