TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Palstan sanansäilän taitajat (Ukkometso 2005-04-19 9:46)

Palstan sanansäilän taitajat

Ukkometso
2005-04-19 9:46

Näin pahimman savun jo laskeuduttua pinssiporukan ja suomi24 välillä, sekä tanssinetissäkin mainittujen kirjoitustyylien erilaisuuden huomioituaan, heräsi mielenkiinto keitä pidätte palstan sanansäilän taitajina?

Elisa: Aikaa ja inspiroivan aiheen omatessaan syntyy häneltä kertomuksia, joita pidän palstan todellisina helminä.

Humppis: Huonoimmillaankin onnistuu välittämään omat näkemyksensä ja tuntemuksensa tanssi-illan kulusta lukijalleen. Parhaimmillaan syntyy monivivahteisia ja syvällisiä kirjoituksia ja ennen kaikkea jaksaa, välillä huomattavastakin kritiikistä huolimatta, seisoa urheasti omien näkemyksiensä takana.

Murphy: Jaksaa säännöllisen epäsäännöllisesti kirjoittaa jatkokertomustaan, jonka löyhään juoneen saa aina välillä hyvin upotettua palstalaiset ja palstalla käsitellyt aiheet ravistellen samalla kaavoihinsa kangistuneita ajattelutapoja.

Monia olisi vielä kirjattavana, mutta jätetään teillekin joitakin mainittavaksi lyhyiden perusteluiden kera.


Palomita 2005-04-19 10:46 =>

Josef: Tekee naurulihaksia kutkuttavia yhteenvetoja palstan kiihkeimmistä keskusteluista.


VeeKoo 2005-04-19 13:11 =>

Pitemmittä puheitta Trickster


Kikka 2005-04-19 16:35 =>

Julia !!!! - perusteluita ei kaivattane, toista niin tunnelmallista ja lämminhenkistä kirjoittajaa en nyt millään saa mieleeni.

Hyviä kirjoittajia on monia, kukin omalla tavallaan, niinkuin pitääkin.


Flecker 2005-04-19 18:34 =>

Ehdottimasti Nippo:

Uskaltaa sanoa/kirjoittaa oman mielipiteensä.


Trickster 2005-04-19 23:08 =>

Säilä on kehitetty ratsuväen sapelista ja harmittavan harvoin hyviä säiläotteluita tällä palstalla esiintyy. Elisa on kyllä taitava floretin käsittelyssä, mutta epäurheilijamaisesti riisuu usein maskinsa tai jopa kääntää selkänsä ottelun tiimellyksessä, vaikka vastustaja käyttäisi mustaa asua.

Hankalimmat kirjoittajat eivät noudata mitään sääntöjä, vaan keksivät kaikenlaisia huvittaviakin temppuja, heittelevät perunoita ja jopa laskiämpäreitä tai märkiä tiskirättejä, joskus kuorivat sipuleita ja onpa kuumilla pullilla, raastinraudoilla ja jopa munaleikkureillakin varustautuneita miekkailijoita palstalla säännöllisesti esiintynyt.


Humppis 2005-04-20 11:00 =>

Sarkasmin, ironian ja muun kipakan kirpeyden ystävänä arvostan palstakirjoittajien kantakaartilaisista eniten Pia M:ää ja Päiviä. Kirjoituksiensa ydin on vankassa asiantuntemuksessa ja varmoissa mielipiteissä.

Näistä herkemmin antaa tunteidensa räiskähtää Pia, mikä joskus saa tutinoita lukijoissa aikaan, mutta suosio kuitenkin vain kasvaa. Päivi taas on luonteensa mukaisesti asiallisen tiukka, eikä juuri rupea (ainakaan palstalla) myrskyämään. Kunnon kurinpitäjä!


Senior 2005-04-20 11:41 =>

"Hankalimmat kirjoittajat eivät noudata mitään sääntöjä, vaan keksivät kaikenlaisia huvittaviakin temppuja, heittelevät perunoita ja jopa laskiämpäreitä tai märkiä tiskirättejä, joskus kuorivat sipuleita ja onpa kuumilla pullilla, raastinraudoilla ja jopa munaleikkureillakin varustautuneita miekkailijoita palstalla säännöllisesti esiintynyt."

Kiitos, ymmärrän yskän! Itse arvostan kaikkia jo mainittuja ja lisäksi monia muita. Sitäpaitsi palstalle on tullut tämän vuoden aikana lukuisia uusia kirjoittajia, joten heillekin on annettava mahdollisuus.


Trickster 2005-04-20 12:15 =>

Palstalla on lukematon määrä mielenkiintoisia kirjoittajia, joista kullakin on oma tyylinsä. Minun ymmärtämääni huumoria käyttävät usein kutkuttavasti mm. Senior, Päivi, Humppis, Aino, Hambi, Hani, Irri, Elisa, Julia, Sinisilmä, VeeKoo, Murphy, Mersu, Jussi, Tuulikki, Talvikki, Objection, JTH, twototango, Anri, Dalle, Matti, Isäntä, Sir, Punapaula, Krisse, Palomita ja lukuisa muu, joiden nikin tästä loputtomiin paisuvasta listasta nyt unohdin.


Objection 2005-04-20 12:24 =>

Ihan niin hihhii kuin noin vaan hohooo hiukka mielenkiinnosta, kuka höhöhöö miekkailee munanleikkurilla? ; D


Daniel 2005-04-20 14:17 =>

Ehkä parhaat lauseet ovat ne joita emme ole lukeneet. Palstaa lukevat sadat henkilöt mutta monet ovat viisaasti hiljaa vaikka varmaan olisi jotain sanottavaa kaikkiin mielipiteisiin. Kuka muistaa vielä Emännän?


Kesäheinä 2005-04-20 14:31 =>

Minulla on joskus ikävä Emäntää ja hänen lepakkoaan. Mutta levätköön he rauhassa, kunhan saamme edelleen napakoita mielipiteitä samalta suunnalta :-)


Päivi 2005-04-20 20:52 =>

Paljon on palstalla sanan säilän taitajia (niinkin hyviä, että monet kirjoitukset ovat helmiä sioille meikäläiselle), joten päätin lähestyä asiaa miettimällä hetken, keitä mahtavat olla ovat ne, joiden jutut tulee herkemmin luettua silloinkin, kun on todella vähän aikaa perehtyä palstan juttuihin, ja tuumauksessani tulin johtopäätökseen, että keskustelun haarat, joihin ovat osallistuneet Tapani, Hambi, Pia M. tai Elisa, ovat useinkin lukemisen arvoisia.

Paaaaljon on muitakin hyviä kirjoittajia, mutta ahkerammin kirjoittelevista nämä neljä taitavat tosiaan ylittää herkimmin henkilökohtaisen uutiskynnykseni. Yhteistä heillä on objektiivinen ja kauaskantoinen ajattelutapa ja vielä kyky siirtää ajatuksensa ymmärrettäväksi tekstiksikin.

Vanhoista kirjoittajista erityisesti Irriä olen jäänyt kaipaamaan.


Pimu 2005-04-20 21:00 =>

Itse nautin kirjoittajista, jotka osuvat napakasti asian ytimeen ja joiden ajatusmaailmaa ei rajoita muiden mielipiteet. Näistä parhaimpina tulevat mieleen Senior, TwoToTango, DMalone sekä tietysti Nippo... ja Murphy!


Krakataskussa 2005-04-21 0:19 =>

Päivi ja Humppis laittavat joskus tunteet todella peliin kirjoituksissaan. Heitä ja monia muita on mukava lueskella pendoliinoissa, hotellihuoneissa ja lentokentillä.

Hyvää yötä. Jos heräätte yöllä niin kuunnelkaa hetki hiljaisuutta - ette kuule konekiväärien papatusta.


Puujalka 2005-04-21 8:55 =>

Jos palstalaisista valittaisiin kuninkaalliset, kuten tangomarkkinoilla, valinta olisi miesten sarjassa Humppis ja naistenpuolella Pia M.

Asiallista tekstiä. Tekstit puhuvat puolestaan.


Titari 2005-04-21 11:58 =>

Neitojen aatelittaria ilman järjestysnumeroa: Irri, Elisa, PiaM ja Päivi, perustelut heistä on jo tuoilla aikaisemmin kerrottu ja monet muutkin pastattaret, kiitokset kaikill tasapuolisest.

Herrojen aatelia: Murphy loistavalla jatkokertomuksellaan, Josef hyvällä huumorilla, Huppis tarkoilla tanssimatkaraporteillaan, Krakatas. ja täälläkin on lisäksi monta muutakin sanaseppoa, kaikill kiitokset.

Kyllä tämä palsta on sentään asiallinen jos tätä vertaa toisiin satunnaissti lukemiini palstoihin, Kiitos Matti.

Kyllähän täälläkin sanat sinkoilee välillä aika tavalla, mutta kaikilla meillä on hyviä sekä huonoja päiviä ja sen lisäksi toiset aiheet kuohuttavat enempi, toiset vähempi, mutta siitä huolimati asiallisuus on säilynyt.

Kommentit: [Pia M]


Julia 2005-04-21 21:30 =>

Tämä Matin palsta jostain syystä vetää mitä monitaitoisempia kirjoittajia, mitä erilaisimmista asioista, usein jopa ohi tanssimisen. Tässä voisi tehdä linkin nikkilistaan, joka hiljan koottiin. Kaikilla on omat erityiset taitonsa kirjoittamiseen kuten esimerkiksi Tricksterin vertauskuvalliset hevosjutut.

Mielenkiintoisia ovat tanssiaskelista, musiikin lajeista, tahdeista ja synkoopeista olleet kirjoitukset sen tähden, etten itse osaa kirjoittaa niistä mitään. Toisaalta ihan huuhaajutut sivuten tanssiakin ovat olleet hersyvän hauskoja. Sellaisia ovat saaneet aikaan Talvisaapas, JTH ja Senior.

Autiosaari- ja lentokoneketjut antavat käsityksen palstalaisten pohjattomasta mielikuvituksesta ja kirjoitustaidosta.


RaneMopsi 2005-04-21 23:18 =>

"Tässä voisi tehdä linkin nikkilistaan, joka hiljan koottiin."

Jos tarkoitat minun aloittamaani listaa, niin sillä on nyt jo yli 460 nimeä; päivittäinkin tulee uusia. Eihän tässä piru vie muuta ehdi tekemäänkään. Hyvät sanansäilän taitajien jutut menee sivu suun. Ja tansseissakin pitäisi ehtiä käymään!

Enpä viitsi mainita omia suosikkejani - heitä on lukuisia - ja kuitenkin joku unohtuisi; tai sitten pistän tähän sen uuden listan kokonaisuudessaan!


Elisa 2005-04-24 13:59 =>

Vielä ei ole mainittu Twototangoa, joka on itsenäinen ajattelija ja jolla on kyky tuoda ajatuksensa erittäin selkeästi ilmi.

Lisäksi toivoisin, että Dark Dante kirjoittaisi enemmän. Hän kirjoittaa kilpailemisesta eri tavalla kuin kukaan muu.

Paljon hienoja kirjoittajia ja mielenkiintoisia ihmisiä täällä on. Kaiken kaikkiaan en olisi ikinä uskonut, että nettikeskustelupalstalta voi saada näin paljon.

Tricksterille terveisiä, että olen aloittanut tämän urheilumuodon korkeassa iässä, joten maski tuppaa varmasti valahtelemaan ihan riisumattakin :)

Ja sapeleista ja ratsuväestä puheen ollen, kunnon džigitinhän tulee pystyä selviytymään vaikeimmistakin tilanteista:
- hyppäämään maahan ja takaisin ratsaille vauhdin hidastumatta
- hyppäämään laukkaavan hevosen selästä toisen hevosen selkään
- seisomaan satulassa ristiin asetettujen kannusten muodostaessa istuimen varaan tuen
- poimimaan maasta esine kovassa vauhdissa
- pudottautumaan hevosen vatsan alle

Aika kovia vaatimuksia hidasliikkeiselle pohtijalle, joka tanssiessakin miettii ensin ja seuraa sitten, jos sittenkään. Yritän parhaani, enempää en voi. Mutta että kääntäisin selkäni? Harvoin kai sellaista kuitenkaan teen?


Annika 2005-04-24 18:39 =>

Lisäväriä palstalle tuo ehdottomasti VeeKoon ja Humppiksen keskinäinen sapelien kalistelu.


Talvisaapas 2005-04-24 20:56 =>

Huuhaajutut?

Mutta Julia:-))))))

Onhan se naiselle vakava juttu jos rintaliivit yritetaan vieda julkisella lentokentalla,puhumattakaan pakeista jotka onnistui antamaan ja joista sai kuulla vaikka minkalaista ilkeilya.

Entas sitten pelko seksuaalisen ahdistelun-syytteesta? Kylla siina oli huuhaa kaukana kun mummoikaisen sydamen syke on kovilla seka silloin kun ui nuoren miehen uimahousuihin (hmm) kuin myos jalkipyykkia selvitellessa.

Mutta asiaan:

Mielestani palstalla on loistavia kirjoittajia ja tietysti Humppis kuuluu sanankayton mestareihin.Tosin joskus voisi vaihtaa tuota juttua "minua ei kukaan ymmarra,olen vanha ja kukaan ei halua tanssia kanssani"-juttua silla kaikkihan me tiedamme etta se on vain mielikuvituksen tuotetta.

Paivin ja Pian kirjoitukset ovat loistavia,Nippo herattaa naraa,mutta on pehmennyt hieman (saali),Seniorin runosuoni on aivan vertaansa vailla,Murphyn tapa koota viikon keskusteluaiheet yhteen on ilmiomainen.

Joka perjantai Murphyn juttujen jalkeen taytyy menna peilin eteen ja katselle hieman itseaan.

Kaikki lukemani kirjoitukset ovat hienoja ja onkin uskomatonta huomata kuinka paljon loistavia sanan vaantajia ja loistavalla huumorintajulla varustettuja ihmisia loytyy karusta Suomesta.

Kiitoksia siita teille kaikille.Koti tuntuu olevan aina lahempana kun avaan taman palstan.

Kirjoittajan avainsanat: palstalaiset, kirjoittajat

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu