Sivujen ulkonäön asetukset

Palvelimella on kahdenlaisia käyttäjäkohtaisia asetuksia: selaimeen tallentuvia ja palvelimelle tallentuvia.

Selaimeen tallentuvat asetukset

Näillä voit säätää sivujen ulkonäköä monitorisi ominaisuuksien ja henkilökohtaisen makusi mukaiseksi. Näiden asetusten muuttaminen ei vaadi rekisteröitymistä. Palvelin ei edes tiedä näistä asetuksista, vaan kaikki tapahtuu omalla koneellasi. Asetukset tallentuvat selaimesi muistiin ja toimivat automaattisesti, kun palaat palvelimelle.

Asetukset käyttävät Javascriptiä ja sen pysyvää muistia (localStorage). Jos selaimesi ei tue näitä ominaisuuksia, asetukset eivät toimi, mutta palvelin tarjoaa muuten täysin toimivan käyttöliittymän, jossa säädöillä on hyväksyttävät oletusarvot. Asetukset ovat konekohtaisia, käyttöjärjestelmäkohtaisia, käyttäjätunnuskohtaisia ja mahdollisesti selainkohtaisia. Lisäksi verkko-osoitteille tanssi.net, tanssi.org ja tanssi.info määritellyt asetukset ovat toisistaan riippumattomia.

Tässä vaiheessa valinnaisia ovat

Asetuksilla on muutakin kuin kosmeettista merkitystä. Tietyt linkkien esitysvat käyttävät tilaa tehokkaammin kuin toiset, ja joillain monitoreilla pieni häive väriä ikkunan taustassa tosiaan parantaa käyttömukavuutta. Tulevaisuudessa säätövaihtoehtoja saattaa tulla lisää.

Palvelimelle tallentuvat asetukset

Nämä asetukset ovat käyttäjätunnukseen liittyviä, ja niiden muuttaminen vaatii palvelimelle kirjatumisen. Tässä vaiheessa näitä asetuksia ovat

Seuraavat toimenpiteet muuttavat käyttäjätunnuksen ominaisuuksia, mutta niitä ei katsota varsinaisiksi asetuksiksi: