TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Ulkomusikaalinen tanssimusiikki (Kaminiitto 2013-04-13 8:19)

Ulkomusikaalinen tanssimusiikki

Kaminiitto
2013-04-13 8:19

Aina silloin tällöin käväisee mielessäni tanssimusiikin eri tanssilajeihin sidotut sokkotestit. Mikä olisi orkesterien paremmuusjärjestys, jos kansa tai tuomaristo joutuisi äänestämään pelkän kuullun musiikin perusteella. Helposti tulee mieleen, ettei moni pintaorkesteri huippupisteille pääsisi tässä kisassa. Ulkomusikaalisten tekijöiden korostuminen esimerkiksi tanssi- ja popkonserttiorkesterien kohdalla on kai tosiasia. Oma lukunsa on tietysti se, että järjestäjien mielestä hyvä orkesteri on se, joka tuo paikalla paljon janoista yleisöä ja vähän kallista tilaa tarvitsevia tanssijoita.

Tavallisen tallaajan kantilta hyvän tanssiorkesterin kriteerit vaihtuvat tanssitaidon ja elämäntilanteen /-katsomuksen mukaan melko sukkelaan. Kun väitetään, että 70 % musiikista kuullaan silmillä, ja jos se pitää paikkansa, niin silloin orkesteri voi soittaa lähes mitä ja miten vain, kunhan soittoporukka ihmisinä miellyttää yleisöä. Esimerkiksi rockin puolella näin näyttäisi vahvasti olevan asianlaita, kun katselee noiden eri festareiden kulttuuritarjontaa.

Tietysti on niinkin, että jos tanssilavoilla pelkkä musiikki riittäisi, niin levytanssit olisi ainoa oikea tapa pyörittää kansaa. Ja jos pelkkä tanssi riittäisi, niin ainakin pariskuntien kohdalla kotona työnnettäisi matot olohuoneesta nurkkaan ja levyjen soidessa tanssittaisi kahdestaan eikä mentäisi ruuhkaamaan tanssilavoja. Mutta homma ei vain toimi näin, kun ihminen on sosiaalinen laumaeläin.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu