TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Kesäjatsia ja vähän muutakin (Tanja 2007-06-10 2:46)

Kesäjatsia ja vähän muutakin

Tanja
2007-06-10 2:46

Tänä lauantaina tuli tutustuttua kerrankin Jyväskylän kulttuuririentoihin oikein urakalla. Aamu alkoi varhain Sepänaukion kirpputorilla ja ilta päättyi tulisiin salsan rytmeihin osana Summer Jazz-tapahtumaa.

Salsan tanssijoiden piirit ovat olleet aika pienet täällä keskisessä Suomessa, joten suuri yllätys oli tanssijoiden ja salsan ystävien suuri määrä illalla olleessa El Yoyo-yhtyeen konsertissa. Muutama muukin "humppahullu" oli eksynyt lisäseni paikalle ja tahtien ollessa kiivaimmilaan, lattialla oli aika ajoin tungosta. Pirkanmaakin oli loistavasti edustettuna, kiitos siitä Azùcarin aktiiveille, jotka jaksatte järjestää reissuja myös Tampereen ulkopuolelle.

Bändi oli itselleni aivan uusi tuttavuus, mutta jos kohdalle sattuu vielä mahdollisuus mennä heidän keikoilleen, en sitä tilaisuutta jätä käyttämättä. Itselläni kokemukset salsan tanssimisesta ovat olleet hyvin vähässä ja siksipä yllätyin kuinka monipuolista ja antoisaa salsan tanssiminen voi olla. Ja harvoin sitä kuulee edes salsaa esitettävän suomen kielellä. Akustiikka A-saleilla on mielestäni ihan ok tämän tyyppisiin tilaisuuksiin, pientä miinusta voisi antaa siitä, ettei laulujen sanoista oikein saanut selvää, mutta eiköhän kaikille salsaajille kuitenkin ne temmot ja rytmit ole tärkeämpiä kuin sanat :)

Perjantainakin tuli käytyä kuluttamassa parkettia, tällä kertaa Kuikan lavalla Janin ja jetsettereiden sekä Voimaorkesterin tahdittamina. Kuikan tämän kesän tanssit ovat yllättäneet sillä, että paikalla on ollut runsaasti uusia kasvoja ja ainakin mie olen päässyt tanssimaan, alkaa vissiin kasvot tulemaan tutuiksi näilläkin leveysasteilla. Jetsettereiden musiikkia on joku joskus maininnut yksipuoliseksi, mutta näin rokkiin ja rautalankaan hurahtaneelle ilta oli aivan loistava. Ja olihan paikalla onneksi Voimaorkesteri, joka omalla setillään monipuolisti illan musiikkivalikoimaa. Kuikan lattia oli taas paikka paikoin liukas, mutta onneksi edellisestä kerrasta viisastuneena otin mukaani vanhat kunnon seepratossuni, säämiskäpohjaisilla piikkareilla illasta olisi tullut ainakin terveyskeskuspäivystyksessä kiireinen.

Viikonloppua on onneksi vielä edessä yhden illan verran, taitaa humppaufon keula kääntyä huomenna kohti Pirkkalaa. Kiitokset kaikille jotka teitte tästäkin viikonlopusta tanssillisesti mahtavan, ja kaikille uusille tuttavuuksille isot halit, erityisesti tuohon naapuripitäjään miehelle, joka jostain kohtalon oikusta on molempina iltoina ollut samassa paikassa samaan aikaan :)

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu