TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Esakalliolla sukkia pyörittämässä (Tiltti 2006-07-15 11:46)

Esakalliolla sukkia pyörittämässä - ei vaan sittenkin Urjalan taikayössä

C.c.
2006-07-16 10:52

Esakallion solistiharjoittelijoiden ja Kapiksen ennustettavan ryysiksen sijaan humppamobiili suuntasi kurssin tuntemattomaan ja päätyi Honkolan lavalle. Heti yllätys - lava onkin todella lava eikä tavanomainen halli tai lato (oikeasti perinnelava). Ilmastointi hoituu kätevästi, kun lava on kolmelta seinältä avoin, jolloin lempeät kesätuulet hivelevät tanssijoita tasapuolisesti. Illan orkesterina Fiilarit, sekin arvoitus etukäteen. Ekalla tunnilla vielä hiljaista: niinpä parkkialueena toimivalle niitylle tuli peura syömään ruohoa. Vain kappaleiden alut ja loput se noteerasi kääntämällä katseen lavalle. Autojen vallatessa lisää tilaa tai koiran ulkoiluttajan paikalletulo sai peuran hiippailemaan metsän puolelle.

Fiilarit pitäytyi ekat setit perinteisessä tanssimusiikissa ja toivoin todellista jättiyllätystä jo illan loppupuolella, ettei tulis lainkaan eurohumppaa (siis joutavanpäiväistä iskelmää) mutta saatiinhan sittenkin sitäkin hitaahkona. Ohjelmistosta uupuivat vain masurkka ja chacha(?) - "swingit ja boogiet" kuten rumbat, sambat ja polkat tulivat normaalisti. Alkuseteissä ja tauoillakin saatiin kyllä perinteisiä valsseja yli illan tarpeen, mutta vaihtoaskelrytmitys takaa näihinkin ihan kivasti mahdollisuuksia eikä heikkokuntoista ala hirvittää. Hitaita valsseja täytyi odottaa viimeiseen settiin asti ja lievänä pettymyksenä ei soitettu Akselin ja Elina häävalssia, vaikka tanssimekin Koskelan torpan naapurustossa.

Lava täyttyi illan mittaan, muttei mitenkään ruuhkautunut. Lava on pariskuntien paikka, sillä pariin ekaan tuntiin ei ollut hakuriviä/haettavia havaittavissa: siis omat eväät on välttämättömyys. Paikalla bongasin pari tanssituttuakin, ettei nyt sentään ihan korpeen eksytty.

Viimeinen näky lavalla oli hyvinkin taianomainen: valaistu avoin lava kesäyön hämärässä ja taustalla puiden takaa pilkotti täysikuu...

christoffer columbus

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu