TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Kuikka & Kalliojärvi (Susanna 2005-07-24 15:16)

Kuikka & Kalliojärvi

Susanna
2005-07-24 15:16

Perjantaina tuli tutustuttua vihdoinkin Kuikan lavaan. Puitteiltaan hyvällä paikalla, vesipisteen ja erillisen naistenhuoneen kera, miellyttävä kokonaisuus. Joitakin tuttuja muilta lavoilta näkyi ja muiden kyydissä olleiden kautta tuli Krisse kaukobongattua, oli tarkoitus käydä juttusilla, mutta kun olisi ollut mahdollisuuksia, niin aina jompi kumpi oli jo tanssimassa =) Hän olikin ainoa, jonka pinssi osui silmiini. Omani ei pahemmin kyllä nopeasti näkynyt ellei vyöpussukkaa tarkasti katsonut. Lunnas Rossonsa kera veti tuvan täyteen. Ja sai kyllä taas nauttia hyvästä musiikista. Kyydissä olleet olivat kyllä enemmän lattialla, mutta se ei minua haitannut, kun ajattelinkin, että kun edes kerran pääsee tanssimaan, niin olen jo tyytyväinen. Olihan lava allekirjoittaneelle uusi. Tulihan sitä silti oltua enempi kuin kerran lattialla. Kiitos tanssittajilleni, jos tunnistavat.

Lauantaina alkuperäinen suunnitelmani suunnata Käenkoskelle muuttuikin lähempänä olevaksi lavaksi, Kalliojärveksi, kun tyttö tulikin kaveriltaan yöksi kotiin ja eräs ystävä kaipasi lohduttavaa olkapäätä. Kalliojärvi juhlisti 10 -vuotistaivaltaan täytekakkukahvien ja villisikajuhlien kera. Molempia tuli maistettua ja villisika ei pahemmin poikennut ihan perinteisestä kuin sitkeydessään, mukana tarjotut hammastikut tosiaankin olivat tarpeen =)

Reetu veti tämän kesän ennätysyleisön paikalle, taisi mennä tuhannen asiakkaan raja rikki. Viereisessä rakennuksessa kun oli vielä häätkin, niin väenpaljous oli odotettua. Reetu otti takuuvarmasti yleisönsä, mutta se myös toi paikalle pääosin "juhlijahenkistä" väkeä. Hätyytellä sai järkkärit ja paikan omistajakin muutamaan otteeseen Reetun edestä kuppien kanssa juhlijoita ja tanssilattia oli myös sen mukainen. Tanssivaa väkeä oli vain kourallinen, mutta en muuta odottanutkaan. Pääosin tuli tanssittua jo lavoilta ennestään tuttujen kanssa sekä myös toisen orkesterin Yötaivaan rumpalin kanssa. Orkesterina soittaa hyvää, tanssittavaa ja monipuolista perinteistä lavamusiikkia, jota kuunteli ja tanssi hyvin mielellään, hyvää vastapainoa Reetun menomusalle. Aluksi puolenyön jälkeen menoporukka jo oletti Reetun setin olevan viimeinen ja alkoi tömistää häntä takaisin lavalle (itsekin oletin niin, kun ei kelloa ollut ranteessa) ja kun hän ei tullut, niin pettymys oli monille varmaan suuri, mutta onneksi asia tovin kuluttua korjattiin kuulutuksella, että Reetu esiintyy vielä myöhemmin. Sellaista töminää ja "we want more"-huutoja en Kalliojärvellä ole aiemmin kuullutkaan ja lavakokemuksia tuosta paikasta on jo sentään vuosien ajalta.

Nuoria oli paljon paikalla, mikä toisaalta on ilahduttavaa, että perinteisten lavojen esiintyjä saa heidätkin liikkeelle (liekö Lumimies ja Sexbomb kappaleilla osuutta asiaan), vielä kun heidät saisi innostumaan oikein tanssimisestakin, niin olis hyvä juttu. Yksi Itävaltalainen nainen oli myös ensivierailulla Suomessa ja sai ikimuistoisen vastaanoton Reetulta, kun otti hänet lavalle. Taisi Reetukin yllättyä hänen ulkomaalaisuudestaan, mutta hoiti homman mallikkaasti omaan Reetumaiseen tyyliinsä. Itse en oikein Reetu-faniksi tunnustaudu, sitä musaa jaksaa jonkin aikaa kuunnella, mutta ei kauaa. Parhaimmat tanssitilat löytyivät Reetun esiintymisen aikana ulkolavan puolelta, puolet sisälavasta kun oli fanijoukko kansoittanut.

Tänä iltana olisikin Åminnessa, Maalahdessa, Charlies, vielä en ole päättänyt lähdenkö tänä kesänä ensimmäisen kerran siellä käymään. Viime kesinä kun siellä on vähintään kerran tullut käynyt.

Kirjoittajan avainsanat: Reetu, FREDERIK, Yötaivas, Kalliojärvi, Tarja Lunnas, Rosso, Kuikan lava, Åminne, Isokyrö

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu